Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Τον παραίτησε ο Ζαπατέρο επειδή…

Δεν είχε άδεια κυνηγού
ο υπουργός Δικαιοσύνης


Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Πήγε με μεγάλη παρέα ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο για κυνήγι ελαφιών. Στην παρέα του υπουργού Δικαιοσύνης έτυχε (;) να είναι ο υφιστάμενός του αρχιδικαστής-αστέρας Μπαλτάζαρ Γκαρθόν και ένας ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας, που αυτές τις μέρες οι δύο τελευταίοι πρωτοστατούν στη δίωξη κορυφαίων στελεχών της αντιπολίτευσης του Λαϊκού Κόμματος (χαμός γίνεται για μια σειρά καραμπινάτων σκανδάλων). Αδιάψευστη μαρτυρία οι πρωτοσέλιδες φωτογραφίες της συντροφιάς και των θηραμάτων στις αντιπολιτευόμενες εφημερίδες.

Οι πολιτικές προτιμήσεις του αρχιδικαστή (που ήθελε να γίνει και υπουργός) είναι γνωστές από την εποχή του Φελίπε Γκονζάλεθ. Λογική, λοιπόν, η αντίδραση της αντιπολίτευσης για ένα πολιτικό σχέδιο υπονόμευσής της, όταν δημοσιοποιούνται οι συναναστροφές του υπουργού Μαριάνο Μπερμέχο. Ενός αδιάφθορου δικαστή με λαμπρή σταδιοδρομία, αλλά με μηδέν πολιτική κουλτούρα.

Μια σειρά αδέξιων χειρισμών σε θέματα του υπουργείου του, κορυφώνονται με την για πρώτη φορά στην ιστορία της Ισπανίας απεργία των δικαστικών (όχι βέβαια για το κυνήγι). Το κλου της όλης ιστορίας είναι η αποκάλυψη πως ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν είχε ούτε άδεια για κυνήγι στην συγκεκριμένη περιοχή της όμορφης Ανδαλουσίας. Αυτό κι αν δεν είναι ξεφτίλα!

Στη χώρα των ταυρομάχων (και του Φραγκισμού) ο λαός λέει ότι «Οι σοσιαλιστές ποτέ δεν πάνε για κυνήγι. Μόνο οι δεξιοί συνηθίζουν να πηγαίνουν». Στην προκειμένη περίπτωση οι ίδιοι οι κυβερνώντες σοσιαλιστές κυνήγησαν τον υπουργό και επέβαλαν στον πρωθυπουργό να τον παραιτήσει. Όπως κι έγινε. Με το ελαφρυντικό ότι στην παράδοση των καθηκόντων του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχτηκε τα λάθη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου