Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

1.835 εκατ. ευρώ τα χρέη
του εκδοτικού ομίλου PRISA


Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com


Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον ισπανικό εκδοτικό (και όχι μόνο) κολοσσό PRISA, του οποίου η συνεργασία με τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ) ανακοινώθηκε στην Αθήνα αρκετά πρόσφατα, προκύπτουν από τη σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης που εκδίδει την έγκυρη εφημερίδα El Pais, μια ατέλειωτη σειρά άλλων εντύπων, και βέβαια έχει στην ιδιοκτησία της τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Το νούμερο 2 της PRISA, ο Χουάν Λούις Σεμπριάν, που είναι και στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΟΛ, έδωσε έμφαση στην “πρόκληση εξεύρεσης ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, που θα συμβαδίζει με την κοινωνία της ηλεκτρονικής τεχνολογίας”, ενώ ο πρόεδρος του ισπανικού οργανισμού, ο Ιγκνάσιο Πολάνκο, τόνισε ότι "παρά την οικονομική κρίση έχουμε να παρουσιάσουμε ένα θετικό οικονομικό απολογισμό".

Τόσο ο πρόεδρος όσο και ο διευθύνων σύμβουλος, ανέφεραν στη γενική συνέλευση ότι:

-Τα χρέη στις τράπεζες ανέρχονται στα 1.835 εκατομμύρια ευρώ και επιτεύχθηκε ρύθμισή τους μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2010.

-Τα κέρδη όλων των επιχειρήσεων του ομίλου έφτασαν τα 83 εκατ. ευρώ το 2008, ενώ για φέτος προβλέπεται μείωση 12% στο κόστος δαπανών.

-Προτείνεται η μείωση κατά 8% στις αποδοχές των υψηλόβαθμων στελεχών με αποδοχές άνω των 100.000 ευρώ ετησίως, και παράλληλα το πάγωμα των αυξήσεων σε όσους οι αποδοχές είναι μεγαλύτερες των 80.000 ευρώ.

-Τέλος, προβλέπεται ότι τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν μπορεί να έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 75 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου