Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Από τη διαφθορά Τύπου-εξουσίας,
στις σούπερ-λαμογιές της μπάλας

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
από το
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Ντάλα καλοκαίρι από αύριο, με ένα δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου στις παραλίες και τα βουνά, μέχρι τον Σεπτέμβρη. Για να δούμε αν ο... “γύρω γύρω όλοι και στη μέση ο Μανώλης” θα ρίξει την κυβέρνηση ή το πότε θα αξιωθεί ο πρέμιερ Κωστάκης να μας στείλει στις κάλπες. Και μουτζώστε τις φυλλάδες και τα συναφή Μου Μου Ε (μετά σου λέει γιατί κλείνουν, αν και ο μεγάλος θρήνος ακολουθεί σύντομα, με αποτέλεσμα πολλές εκατοντάδες του σιναφιού μας να βρεθούν στο δρόμο, έχοντας μερικοί από δαύτους μεγάλο μερίδιο της ευθύνης, σε συνάρτηση με την εκάστοτε διεφθαρμένη εξουσία που παίζει με τα εκατομμύρια των φορολογουμένων τα δικά της παιχνίδια επιβίωσης). Καιρός δεν ήταν να βγει στην επιφάνεια το σάπιο καθεστώς Τύπου και πολιτικής εξουσίας, με τα δισεκατομμύρια ευρώ κρατικής διαφήμισης;

΄Αραγμα, λοιπόν. Αποτοξίνωση με το τόπι και τους αστέρες του ποδοσφαιρικού στερεώματος, μια και μας τέλειωσε το “μίνι μουντιάλ” στη Νότια Αφρική. Εδώ να δείτε λαμογιές με τα εκατομμύρια των ευρώ να μπαίνουν στις τσέπες των διοικούντων ομαδάρες, φυσικά με τις ευλογίες προπονητών και των ίδιων των παικτών! Να, με την ευκαιρία της αυριανής επίσημης παρουσίασης του Κακά στο γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης, παρουσία 500 και βάλε διαπιστευμένων δημοσιογράφων και χιλιάδων φανατικών οπαδών της πρώην βασίλισσας, έρχονται στη δημοσιότητα για πρώτη φορά τα άπλυτα της προηγούμενης διοίκησης της ίδιας ομάδας. Οσονούπω ακολουθεί η παρουσίαση του Κριστιάνο Ρονάλντο και των άλλων ... νεο-γαλαξιών.

Για να ακριβολογούμε, οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα λένε ότι έχουμε μόνο ένα μικρό δείγμα της διαφθοράς που περιτριγυρίζει τη θεά μπάλα. Μερίδα του Τύπου που πρωτοστάτησε για την μετέπειτα δικαστική δίωξη του προηγούμενου προέδρου της Ρεάλ, του Ραμόν Καλδερόν (με την παράλληλη επαναφορά του νυν προέδρου Φλορεντίνο Πέρεθ), αποκαλύπτει σήμερα αυτό που ήταν κοινό μυστικό στους ποδοσφαιρικούς κύκλους της Ισπανίας. Τα στοιχεία της αθλητικής εφημερίδας MARCA (μεγαλύτερης σε κυκλοφορία) είναι εντυπωσιακά, με φωτοτυπίες και αριθμούς που δεν επιδέχονται διαψεύσεις. ΄Εχουμε και λέμε:

-Ο μίστερ Καλδερόν, που αυτό τον καιρό μπαινοβγαίνει στα δικαστήρια, λίγα μέτρα από τον οίκο της βασίλισσας, το “Μπερναμπέου”, μαζί με τον Μιγιάτοβιτς (πρώην αρχιμπαλαδόρο και τεχνικό διευθυντή της Ρεάλ), πρέπει να λογοδοτήσουν τι έγιναν 24.259.000 ευρώ που δόθηκαν για προμήθεια (πέστε τα μεσιτικά ή μίζες, το ίδιο κάνει) αγοράς 15 παικτών τα τελευταία δυόμιση χρόνια της παρουσίας τους στην κορυφή της θρυλικής ομάδας. Να υπενθυμίσουμε ότι το διάστημα αυτό η Ρεάλ έδωσε 320 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά παικτών, μερικοί των οποίων μόνο προπονήσεις έκαναν και ποτέ σχεδόν δεν έπαιζαν. Π.χ., για την απόκτηση του Ρομπέν (όχι των δασών) δόθηκαν κάπου 40 από αυτά τα εκατομμύρια και τώρα είναι στη λίστα προς πώληση.

Καλά μπάνια με την μπάλα.

1 σχόλιο:

  1. Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα.Δεν ξέρω γιατί αλλά ο χώρος του ποδοσφαίρου συγκεντρώνει πάντα τα μεγαλύτερα αρπακτικά και λαμόγια .Μια ματιά αν ρίξει κανείς στα δικά μας ποδοσφαιρικά αρκεί. Είναι σπαταλη χώρου να παραθέσουμε ονόματα.Φυσικά όλοι αυτοί πέρα από το ξέπλυμα στο οποίο προσβλέπουν ,ελπίζουν και στην ασυλία λόγω των χιλιάδων ανεγκέφαλων οπαδών οι οποίοι άγονται και φέρονται κατα βούληση των προέδρων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μοχλός πίεσης.Φυσικά οι εγχώριοι "Μαυρογιαλούροι" παίζουν εξίσου πολύ καλά το παιχνίδι και όλα είναι μέλι γάλα.Μελίγα λόγια όπως έλεγε και ο παππούς μου :"Ο λύκος στην αντάρα χαίρεται"

    ΑπάντησηΔιαγραφή