Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Γιατί δεν ψήφισα σήμερα

-Τους ανεύθυνους και διεφθαρμένους

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com


Είμαι ένας από τους 36.758 συμπατριώτες μας που έκαναν αίτηση να ψηφίσουν σήμερα Σάββατο, σ΄ ένα από τα 97 εκλογικά τμήματα στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης για τις αυριανές εκλογές στο Ευρωκοινοβούλιο. Την κατέθεσα στο προξενικό τμήμα της πρεσβείας μας στη Μαδρίτη, στις 3 Φεβρουαρίου, με αριθμό πρωτοκόλλου του υπουργείου Εσωτερικών 102.388 (εκεί θα λειτουργήσει το μοναδικό εκλογικό τμήμα στην Ιβηρική χερσόνησο, επειδή έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να ψηφίσουν άλλοι 158).

Αποφάσισα να ασκήσω το κορυφαίο δημοκρατικό δικαίωμά μου, έστω και για την εκλογή αυτών που θα με εκπροσωπήσουν στο μεγαλύτερο κοινοβούλιο του κόσμου, μια και η ελληνική πολιτεία συνεχίζει να δείχνει παντελή έλλειψη σεβασμού στους πολίτες της που ζουν, εργάζονται, ταξιδεύουν ή και νοσηλεύονται, ρε αδερφέ, έξω από τα εθνικά μας σύνορα και δεν έχουν δικαίωμα να εκλέξουν τους 300 του δικού μας κοινοβουλίου. Σηκώθηκα νωρίς να πάω να ψηφίσω στην πρεσβεία, αλλά μ΄ έπιασαν τα διαόλια μου.

-Στο μυαλό στριφογύριζε ο προχθεσινός απόηχος έρευνας της Διεθνούς Διαφάνειας: Το 69% των πολιτών σε εφτά δεκάδες χώρες διαβεβαίωνε πως τα πολιτικά κόμματα είναι οι πιο διεφθαρμένοι οργανισμοί, με τους πολιτικούς να κάνουν γερές κονόμες.

-΄Εβλεπα, άκουγα και διάβαζα να παραιτούνται σωρηδόν οι υπουργοί στη Βρετανία.

-Θυμήθηκα την ανυπαρξία ίχνους ευθιξίας των δικών μας. Αντί να ακολουθούν το παράδειγμα των εγγλέζων, παραμερίζουν την πολιτική ευθύνη και επιδίδονται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα (ενίοτε με την αμέριστη συμπαράσταση ορισμένων αυτοαποκαλούμενων δημοσιογράφων!).

-Με προβλημάτιζε η γελοιότητα του πολιτικού θεάτρου που παίζεται καθημερινά και ασταμάτητα στην Ελλάδα, με τις μίζες να δίνουν και να παίρνουν, με την κρατική αδιαφορία να προκαλεί δέος, με την ανευθυνότητα να βασιλεύει, με…με… με…

Τα πήρα στο κρανίο όταν, ανοίγοντας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο διάβασα τα επίσημα στοιχεία του Γραφείου Τύπου της κομισιόν να παρουσιάζουν πόσο κοστίζει στον κάθε ευρωπαίο πολίτη, ψηφίζει δεν ψηφίζει, η λειτουργία του Ευρωκοινοβουλίου. Ο φετινός προϋπολογισμός του θα ξεπεράσει τα 1.530 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή κάπου 3 ευρώ χρεώνεται ο καθένας μας σ΄ όλη την Ευρώπη, για να απολαμβάνουν τη ζωή 6.166 υπάλληλοι και 785 ευρωβουλευτάδες, παρέα πολλαπλάσιων κολλητών τους.

Όταν συνήρθα, αποφάσισα να τους τιμήσω όλους. Με την απουσία της ψήφου μου.

2 σχόλια:

  1. Και πολύ δικαιολογημένα θα έλεγα! Εγώ -όπως γράφω σε απάντηση του aldebaran- ψήφισα τους τελευταίους των μοϊκανών (οι οποίοι πάτωσαν φυσικά), δεν έχω φόβο ότι θα ταΐζω και κανέναν ρεμπεσκέ από πάνω.


    ©

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "η ελληνική πολιτεία συνεχίζει να δείχνει παντελή έλλειψη σεβασμού στους πολίτες της που ζουν, εργάζονται, ταξιδεύουν ή και νοσηλεύονται, ρε αδερφέ, έξω από τα εθνικά μας σύνορα και δεν έχουν δικαίωμα να εκλέξουν τους 300 του δικού μας κοινοβουλίου."
    Γιατί δεν τα λέτε όπως πραγματικά είναι; Ότι το ΠΑΣΟΚ διαφώνησε στην ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού, κι όχι η Ελληνική Πολιτεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή