Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Απόψε Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Γ.

1.070 εκατ. ευρώ για το πιο

ακριβό θέαμα στον κόσμο

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com


Είκοσι δύο δισεκατομμυριούχα παλικάρια να κλωτσούν το τόπι. Απόψε στην αιώνια πόλη (Ρώμη), με το τηλεοπτικό κοινό σ΄ ολόκληρη την υδρόγειο αραγμένο οπουδήποτε και βέβαια οπωσδήποτε αναπαυτικά. Πανέτοιμο να απολαύσει το ακριβότερο θέαμα στον κόσμο, με πρωταγωνιστές 44 πόδια που κοστίζουν κάπου 1.070 εκατομμύρια ευρώ (αν έχετε καλό κομπιούτερ, κάντε ένα πολλαπλασιασμό για να θυμηθούμε τις δραχμούλες, επί 340 στα χοντρικά, ώστε να σας πέσουν όσα μαλλιά έχουν απομείνει).

Στο αστρονομικό αυτό ποσό περιλαμβάνεται και η αξία των ποδαριών ακόμα μιας ντουζίνας αναπληρωματικών, παίξουν δεν παίξουν στον σημερινό 54ο τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης. Οι λεβέντες της Μπαρτσελόνα και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με τις σημερινές εκτιμήσεις των ισπανο-βρετανικών αθλητικών εφημερίδων (που βασίζονται στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο αγοραπωλησίας των παικτών υπό μεταγραφή), αξίζουν 530 εκατ. ευρώ οι πρώτοι και λίγο παραπάνω, 540 εκατομμυριάκια οι δεύτεροι. Με δεδομένη την βασική εντεκάδα και των δύο, έχουμε και λέμε:

-Μπάρτσα: Βαλδές 25 εκατ., Πουγιόλ άλλα τόσα, Τουρέ 18, Πικέ 20, Σιλβίνιο 1-2, Ξάβι 40, Μπουσκές 15, Ινιέστα 60, Ανρύ 20, Ετό 50 και Μέσι 100 εκατ. ευρώπουλα.

-Μάντσεστερ: Βαν ντε Σαρ 10 εκατ., ΄Εβρα 20, Φέρντιναντ 50, Βίτζικ 25, Ο΄ Σέα 15, Άντερσον 30, Γκάρικ 30, Σκόλς 10, Ρούνι 50, Κριστιάνο Ρονάλντο 100 και Παρκ Ζι Σουνγκ 15 εκατ.

Αυτά κάνουν τα εκατομμύρια ευρώ! 304 ξόδεψε για αγορές παικτών ο προπονητής ΄Αλεξ Φέργκιουσον για να φτιάξει τη σημερινή ομάδα, κι άλλα 207 η διοίκηση της Μπαρτσελόνα. Σήμερα, έχει διπλασιαστεί η αξία τους. Χαρακτηριστική περίπτωση του Ρονάλντο, ο οποίος αγοράστηκε 17,7 εκατ. από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, με την ταρίφα του τώρα να φτάνει τα 100. Η ίδια τιμή προσφέρεται και για τον Μέσι, ενώ για τον δεξιό αμυντικό ΄Αλβες η Μπάρτσα πλήρωσε πέρυσι 29,5 εκατ. και έδωσε 5 παίκτες στη Σεβίλη για την απόκτησή του (θα είναι ο μεγάλος απών).

Πώς να μη χαρείς ποιότητα; Πώς να μην απολαύσεις θέαμα; Πώς να μη ζήσεις μια ποδοσφαιρική γιορτή; Άσε τα καπρίτσια της μπάλας, που δεν μπορείς να κάνεις σίγουρες προβλέψεις σε τέτοια παιχνίδια! Και αυτή είναι η μαγεία της. Θα το διαπιστώσουμε απόψε.

1 σχόλιο:

  1. από το Φούτμπολ Μάνατζερ το τελευταίο η κοστολόγηση;
    300 δις πάντως θέλει η τζένεραλ μότορς να μην κλείσει η όπελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή