Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Σήμερα Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα

Παγκόσμια γιορτή ποδοσφαίρου

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com


Χριστός Ανέστη
. Να ΄μαστε και πάλι, μετά την 15νθήμερη πασχαλινή επίσκεψη στον γενέθλιο τόπο των γονιών μου (την ωραία Ακράτα) και των παιδικών μου χρόνων (την βελτιωμένη Αθήνα). Το πράσινο είναι στα πλαίσια μιας προγραμματισμένης αλλαγής στην ιστοσελίδα, που θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες, μια και οι γνώσεις μου σε δαύτη την τεχνολογία είναι περιορισμένες στα τελείως απαραίτητα. Και βέβαια απλώς συμπίπτει (το πράσινο) με την προ ολίγων λεπτών πρόκριση του Παναθηναϊκού στο φάιναλ φορ.

Ξεχωριστή γιορτή σήμερα Σάββατο. Αυτή του ποδοσφαίρου. Σε λίγες ώρες, κάπου δύο δισεκατομμύρια τηλεθεατές σ΄ όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου θα απολαύσουν το κλασικό ντέρμπι μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μαρτσελόνα, στο γνωστό μας Μπερναμπέου της ισπανικής πρωτεύουσας. Θέλω να επισημάνω την εικόνα που κανένας δεν θα δει στους τηλεοπτικούς δέκτες, παραμερίζοντας την αγωνιστική πλευρά. Αυτή της κοινωνικής, φιλικής και ανθρώπινης σχέσης μεταξύ των κορυφαίων αντιπάλων, παράλληλα με την κρατική φροντίδα για την ασφάλεια όσων θα έχουν την τύχη να μυρίσουν από κοντά το γρασίδι.

Ας αρχίσουμε με το μεσημεριανό γεύμα σε πολυτελέστατο εστιατόριο των συζύγων και φιλενάδων των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων. Μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο πέρα, το καθιερωμένο τραπέζωμα των προέδρων και των διοικητικών συμβουλίων των αντιπάλων. ΄Ολες και όλοι μαζί, αγαπημένοι και αγκαλιασμένοι. Η προετοιμασία των υπεύθυνων του γηπέδου, του δήμου, της πολιτικής και κρατικής προστασίας, στο αποκορύφωμά της, μιας και άρχισε πριν από 48 ώρες. ΄Ασε τα μέτρα ασφάλειας για τρομοκρατικό χτύπημα!

Οκτώ εκπαιδευμένα σκυλιά να αλωνίζουν παντού από χτες για εκρηκτικές ύλες (πέντε με δαπάνη της Ρεάλ και τρία της αστυνομίας), 2.500 αστυνομικοί (εκ των οποίων οι μισοί σικιουριτάδες και υπάλληλοι με έξοδα της γηπεδούχου), 20 ασθενοφόρα, δύο ελικόπτερα και άλλες τόσες μεγάλες κινητές υγειονομικές μονάδες (στημένες έξω από το γήπεδο). 350 κάμερες να καταγράφουν όλες τις κινήσεις μέσα και γύρω από το γήπεδο, και άλλες 40 να μεταδίδουν αυτό που θα βλέπετε στους δέκτες σας (και βέβαια τους επισήμους, που για ευνόητους λόγους δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματά τους). Να γιατί θα είναι μια ποδοσφαιρική γιορτή. Και συγκρίνετέ την με τα δικά μας …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου