Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Μεγαλεία! Οι ιδιωτικές τηλεοράσεις
θα πληρώνουν τα έξοδα της κρατικής

- Θα γίνει σύντομα στην Ισπανία

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com




Μεγαλεία! Αυτά συμβαίνουν δίπλα μας, την ώρα που εμείς πληρώνουμε από το στέρημά μας όλο και περισσότερα. Βλέπουμε δεν βλέπουμε κρατική τηλεόραση! Λοιπόν: Στη χώρα των ταύρων, η α΄ αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης, η Μαρία Τερέσα Φερνάντες ντε λα Βέγα, ξεκαθάρισε στη διοίκηση της TVE (Ισπανικής Τηλεόρασης) ότι πρόθεση της σοσιαλιστικής κυβέρνησης είναι να κοπούν οριστικά και αμετάκλητα όλες οι διαφημίσεις και από τα δύο τηλεοπτικά κρατικά κανάλια.

Θέλετε και το κερασάκι; Ένα μεγάλο μέρος της δαπάνης λειτουργίας της TVE θα καλύπτεται από το 3% των ακαθάριστων εισπράξεων όλων των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών. Επί πλέον, ένα 0,9% θα «τσοντάρουν» οι κάθε είδους ιδιωτικές εταιρίες επικοινωνίας (τηλεφωνίας και πάει λέγοντας). Βέβαια, όλα αυτά χρειάζονται νομοθετική ρύθμιση για να εφαρμοστούν το αργότερο από τις αρχές του επόμενου χρόνου (κατ΄ άλλους, λίγο νωρίτερα).

Πάμε και παραπέρα. Η κυβέρνηση θα βάλει και περιορισμούς στην κρατική τηλεόραση. Θα απαγορεύσει να αγοράζει ακριβά τηλεοπτικά δικαιώματα ποδοσφαιρικών αγώνων, αθλητικών συναντήσεων, κινηματογραφικών ταινιών και άλλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, όπως κάνει με τα δικά μας ευρώπουλα το ευαγές ίδρυμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ισπανική κρατική τηλεόραση μειώνει συνεχώς την διαφήμιση (για το τρέχον έτος είναι μόνο 10΄ κάθε ώρα), με τα ιδιωτικά κανάλια να ζητούν ακόμα μεγαλύτερο ψαλίδι, την ίδια ώρα που διαμαρτύρονται για την οσονούπω απόφαση της κυβέρνησης «να πληρώνουν κι αυτοί τη νύφη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου