Μια άλλη θωριά της επικαιρότητας (2)
*Καλειδοσκόπιο στα ...πεταχτά για όσους δεν το ...πήραν είδηση
Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com
Το μέλλον δεν έχει γραφτεί ακόμα. ΄Οχι μόνο για τη Λιβύη, αλλά και για τις άλλες χώρες του αραβικού κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Τυνησίας και της Αιγύπτου. Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις των επόμενων ημερών και μηνών. Το χειρότερο είναι πως κανένας δεν ξέρει και τι ακριβώς γίνεται τώρα. Θα το συνειδητοποιήσουμε στην έκτακτη σύνοδο των 27 την Παρασκευή, όπου θα παραμεριστεί η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την παράσταση θα κλέψει η Λιβύη. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα τολμήσουν προς το παρόν να πάρουν απόφαση στρατιωτικής επέμβασης, γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν άκρως επικίνδυνο για τα συμφέροντα αυτών που διευθύνουν τις τύχες μας στην Ε.Ε.
*Ο κάθε σχολιαστής λέει τα δικά του, αλλά όλοι τους συμφωνούν στο “δεν έχουμε πλήρη εικόνα του τι γίνεται στη Λιβύη”. Από τις προβλέψεις πως ...οι μέρες του Καντάφι είναι μετρημένες, δεν έχει άλλη λύση από το να αυτοκτονήσει ή να τον καθαρίσουν οι εξεγερμένοι, τις τελευταίες ημέρες ξεφυτρώνουν σενάρια για ...εμφύλιο πόλεμο, δημιουργία 2-3 κρατών στην απέραντη αυτή χώρα, κ.λ.π. Αφήστε τις πληροφορίες πως επίλεκτες δυνάμεις κάποιων χωρών έχουν ήδη εισχωρήσει στις τάξεις των εξεγερθέντων προετοιμάζοντας ακόμα και το τελευταίο ενδεχόμενο στρατιωτικής εισβολής (με την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, του Αραβικού Συνδέσμου και της Παναφρικανικής Λέσχης).
*Θα δούμε τα ονόματα των κάπου 100 προσωπικοτήτων (οικονομολόγων, νομομαθών, κ.λ.π.) που ζητούν να γίνει λεπτομερής οικονομικός έλεγχος για το δυσβάσταχτο οικονομικό χρέος της Ελλάδας, δημόσιο και ιδιωτικό; Το πρώτο από 299 δις, ευρώ το 2009 (127% του ΑΕΠ), έφτασε στις αρχές του 2011 στα 362 δις ευρώ (159% του ΑΕΠ). Με τις υπογραφές τους απαιτούν να μάθει ο ελληνικός λαός όλη την αλήθεια, άλλως τονίζουν είναι σαφές πως έχουμε στέρηση δημοκρατικών δικαιωμάτων από την πλευρά της κυβέρνησης. “Ο λαός που σηκώνει το βάρος της λιτότητας και των μέτρων, έχει κάθε λόγο να μάθει όλα τα σχετικά με το εξωτερικό χρέος”, επισημαίνουν οι 100 προσωπικότητες, διαβάζω στα ξένα ΜΜΕ.
*Στα πρώτα μας βήματα στο κάποτε λειτούργημα της δημοσιογραφίας, χαριτολογούσαμε λέγοντας ότι τα βασικά εργαλεία της δουλειάς ήταν το ψαλίδι και η κόλλα. Ήταν απαραίτητα για να κάνουμε τα φαρμακεία, τους κινηματογράφους, μικροανακοινώσεις και ενίοτε το ...ωροσκόπιο. Στη τωρινή τεχνολογία αρκεί να πληκτρολογήσεις control και από ένα γράμμα για αντιγραφή και επικόλληση αντίστοιχα. Το θυμήθηκα διαβάζοντας τις λογοκλοπές του μέχρι προχτές υπουργού ΄Αμυνας της Γερμανίας, του νυν πρωθυπουργού Πούτιν και άλλων πολλών. Βέβαια, μπορείς να έχεις μια διδακτορική εργασία μέσω ίντερνετ, έναντι 12-50.000 ευρώ. Τόσο απλά και ωραία, χωρίς ψαλίδι και κόλλα. Κάντε μια γρήγορη βόλτα σε ορισμένες ηλεκτρονικές σελίδες και θα δείτε με τι δεξιοτεχνία σε αντιγράφουν.
Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου