Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Όταν ο Κωνσταντίνος

τηλεφώνησε στον

Χουάν Κάρλος


Από τον Ανδρέα Παπαγεωργόπουλο
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Να ΄μαστε και πάλι. Όπως είχαμε γράψει, χτες το βράδυ η Ισπανική Κρατική Τηλεόραση RTVE (κανάλι 1) μετέδωσε το πρώτο από τα δύο επεισόδια της σειράς «23 Φεβρουαρίου, η πιο δύσκολη ημέρα του Βασιλιά». Είναι βασισμένο (σε πραγματικά γεγονότα) στο αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1981 και τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε η άμεση αντίδραση του Βασιλιά Χουάν Κάρλος, ο οποίος ακούστηκε να λέει στη βασίλισσα Σοφία (καθησυχάζοντάς την):
-«Δεν θα γίνει όπως στην Ελλάδα, στο υπόσχομαι. Εδώ ο Βασιλιάς μπορεί να επέμβει»

Αύριο Πέμπτη, την ίδια ώρα (11 μ.μ. Ελλάδας) θα μεταδοθεί τελικά το δεύτερο και τελευταίο επεισόδιο με τον ίδιο τίτλο (αρχικά είχε προγραμματιστεί για την προσεχή Τρίτη). Σ΄ αυτό, παρουσιάζεται ο Χουάν Κάρλος να δέχεται τηλεφώνημα από τον αδελφό της Σοφίας, τον Κωνσταντίνο, χωρίς όμως να ακούγεται η συνομιλία.

Μετά το πέρας της συνομιλίας, ο βασιλιάς της Ισπανίας απευθυνόμενος στην Σοφία την ευχαριστεί για το τηλεφώνημα του αδελφού της, προσθέτοντας:

«Τον είδα πολύ ανήσυχο».

(Επειδή μερικοί ζήτησαν περισσότερες λεπτομέρειες, δεν γίνονται άλλες αναφορές στην Ελλάδα. Μόνο στο πρώτο επεισόδιο εμφανίζεται η Ειρήνη, αδελφή της Σοφίας, να συνομιλούν λίγη ώρα πριν την εκδήλωση του στρατιωτικού πραξικοπήματος).

1 σχόλιο:

  1. Το τι ειπώθηκε μεταξύ Χουάν Κάρλος και Κωνσταντίνου, το γράφει σε μια βιογραφία του βασιλιά της Ισπανίας η Έλενα Ματθαιοπούλου, αν δεν κάνω λάθος. Σύμφωνα με την συγγραφέα, αν θυμάμαι καλά, ο Κωνσταντίνος είπε ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και δεν μπορούσε να δώσει καμια συμβουλή στον Χουάν Κάρλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή