Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Επίσημες προβλέψεις για Ελλάδα

΄Ασχημα τα μαντάτα και από τον
Παγκόσμιο Οργανισμού Τουρισμού

Αποκλειστική ενημέρωση:
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Σημαντική μείωση στις αφήξεις τουριστών στην Ελλάδα το 2009 προβλέπει στην τελευταία ετήσια έκθεση-βαρόμετρο ο Παγκόσμιος Οργανισμού Τουρισμού. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν προ ημερών στη δημοσιότητα, στις 52 σελίδες γίνεται ξεχωριστή μνεία στην Ελλάδα, για την οποία επισημαίνεται ότι:

-Σαφώς έχει παρέλθει το «μετα- Ολυμπιακό μπουμ».

-Ιδιαίτερα αισθητή θα είναι η μείωση των τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Γερμανία αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

-Η πτώση της τουριστικής κίνησης άρχισε την περασμένη χρονιά και μέχρι τον Αύγουστο η μείωση παραμονής των ξένων στην Ελλάδα έφτασε στο 5,5%.

-Η Ελλάδα δοκιμάζεται από την ακρίβεια και τις υψηλές τιμές των προσφερόμενων τουριστικών παροχών της (μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης).

-Τα πρόσφατα επεισόδια στην Αθήνα και η μείωση της αξίας της στερλίνας, είναι δύο στοιχεία που προβλέπεται να επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα.

Το 2009 θα είναι μια «ζοφερή χρονιά» για την Ευρώπη, τονίζει το πάνελ των ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, συμπληρώνοντας ότι «θα χτυπηθεί περισσότερο» από άλλες ηπείρους. Στο βαρόμετρο δεν γίνονται ξεχωριστές αριθμητικές προβλέψεις για κάθε χώρα, αναφέρεται όμως ένας μέσος όρος στην μείωση που ξεκινά από το -3% και δεν αποκλείεται να ξεπεραστεί. ΄Οσο για τους εξ ανατολών γείτονές μας, τους Τούρκους, οι προβλέψεις για το ίδιο διάστημα είναι ελαφρώς καλύτερες, με πιο εντυπωσιακό στοιχείο την αύξηση τού εκεί τουρισμού κατά 13% την περασμένη χρονιά.

(Σ.Σ. Πολλοί ξένοι ταξιδιωτικοί οργανισμοί προσφέρουν ήδη παραμονή στην Ελλάδα με εκπτώσεις μέχρι και 50%, ενώ αεροπορικές εταιρίες διαφημίζουν εισιτήρια αλέ-ρετούρ με 39 ευρώπουλα, όσα δηλαδή μου κοστίζει να πάω στο χωριό μου, την Ακράτα, με λεωφορείο από την Αθήνα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου