Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Όλη η αλήθεια για την διαφθορά

Στο μπαξίσι πρωταθλήτρια χώρα
το Αφγανιστάν και όχι η Ελλάδα

Αποκλειστική ενημέρωση:
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com


Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας. Να΄ σου και φέτος οι τίτλοι των πρωτοσέλιδων εφημερίδων! Είμαστε, λέει, πρωταθλητές διαφθοράς στις συναλλαγές μας με δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικό τομέα. Οι επιδόσεις μας στον μέσο όρο της περιβόητης «ταρίφας» για διευκολύνσεις επιβραβεύτηκαν με την επίσημη έρευνα που έκανε η Διεθνής Διαφάνεια, μια οργάνωση που με διάφορα κριτήρια μας βαθμολογεί ετήσια.

Διαβάσατε τα νούμερα. Τώρα διαβάστε και την αλήθεια, που είναι τελείως διαφορετική. Τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή κερδίζει το Αφγανιστάν. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα που υποβλήθηκε στον ΟΗΕ, από την Integrity Watch:

Κάθε οικογένεια στη χώρα αυτή πληρώνει ένα μέσο όρο 78 ευρώ τον χρόνο για …φακελάκια. Το πιο εκπληκτικό είναι ότι το 70% των κατοίκων της ζει στον μάταιο τούτο κόσμο με εισόδημα 1 (ναι, ένα) ευρώ την ημέρα.

Στο μπαξίσι, λοιπόν, το ευγενές αυτό άθλημα, ανάμεσα στα 180 κράτη που παίρνουν μέρος, η Ελλάδα μας κατέχει την 57η θέση (άρα δεν διατρέχουμε κίνδυνο υποβιβασμού) με 4,7 βαθμούς, με το Αφγανιστάν να δίνει ρέστα για αποχαιρετισμό, μια και κατέχει την 176η θέση με 1,5 βαθμούς και τελευταία την Σομαλία με την ίδια βαθμολογία.

Αν δεν το πιστεύετε, μπείτε στο
http://www.transparencia.org.es/INDICE%20DE%20PERCEPCIÓN%202008/TABLA%20SINTÉTICA%20DE%20RESULTADOS.pdf

Όχι τίποτ΄ άλλο, αλλά για να μην αδικούμε την Ελλαδάρα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου