Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Χιλιάδες ΄Ελληνες ορθόδοξοι έγιναν

μουσουλμάνοι μόλις ενηλικιώθηκαν

*Η πλειοψηφία ζει στο εξωτερικό μακριά από τους συγγενείς

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Καμιά απολύτως σχέση με την πίστη, αυτή που μας βγάζει η καθημερινότητα ή η άλλη που κοντεύουν να μας αλλάξουν τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης (άσε αυτά που θ' ακολουθήσουν!). Είναι η θρησκευτική πίστη των μουσουλμάνων, η οποία φαίνεται να κερδίζει συνεχώς όλο και περισσότερους πιστούς ανάμεσα στους ελληνορθόδοξους χριστιανούς, δηλαδή εμάς. Μέχρι πριν λίγα χρόνια ίσως δεν θα μπορούσαμε να το διανοηθούμε, με την σημερινή όμως πραγματικότητα να είναι τελείως διαφορετική. Μιλάμε για χιλιάδες συμπατριώτες μας οι οποίοι έχουν ασπαστεί συνειδητά ως ενήλικες τον ισλαμισμό.

Για το πόσες ακριβώς χιλιάδες οι αριθμοί παίζουν γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των ...εξισλαμισμένων Ελλήνων προτιμά να κρατά μυστική την αλλαξοπιστία και προτίμησή της στον Αλλάχ.΄Οπως είναι βέβαιο πως η ίδια αριθμητική πλειοψηφία των πρώην Χριστιανών Ορθόδοξων ζει μόνιμα πέρα από τα εθνικά σύνορα της χώρας μας, στην Αμερική, Ευρώπη, Αφρική, μέχρι και τα βάθη της ΄Απω Ανατολής. Για να μη μπουρδουκλωνόμαστε, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο οι παράνομοι και μη ξένοι μετανάστες μουσουλμάνοι που ζουν μόνιμα ή προσωρινά στην Ελλάδα, όπως και η μουσουλμανική μειονότητα στα βόρεια σύνορά μας.

Οι πρώτες δημοσιογραφικές “αποκαλύψεις” για τους ΄Ελληνες πιστούς στον Αλλάχ έγιναν πριν από δύο και κάτι χρόνια. Θυμάμαι ένα θαυμάσιο ρεπορτάζ της Στέλλας Κάσδαγλη στο “Ποντίκι” (4.12.2008), με πλούσιο ενημερωτικό υλικό μέσα από το διαδίκτυο (www.greeksrethink.com, www.greekmuslim.wordpress.com ), συνεντεύξεις επώνυμες και ανώνυμες για τις καχυποψίες, τους φόβους της ελληνικής κοινωνίας, μέχρι το κρυφτούλι από τις οικογένειές τους. Να, η Ιμάν Σωτηρία Κούβαλη, μουσουλμάνα από το 2000 και ιδρύτρια του παραπάνω πρώτου ιστολόγιου, αναφέρει ένα παράδειγμα αντίδρασης γονιού: “Θεέ μου, έγινες τουρκάλα! Καλύτερα να μου ΄λεγες ότι είσαι έγκυος ή ναρκομανής”.

Για να τελειώνω: “Η Τζαμάιλα Κολοκοτρώνη, συγγραφέας και καθηγήτρια σε ισλαμικά σχολεία, κατάγεται (όπως αναφέρει η ίδια στο βιογραφικό της) από την οικογένεια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και μεγάλωσε στις ΗΠΑ, με τις ιστορίες του παππού της γύρω από την επανάσταση του ΄21 εναντίον των Τούρκων. “΄Οταν πήγα στο κολέγιο άρχισα να μαθαίνω για το Ισλάμ. Κουβαλούσα όμως μέσα μου και την καχυποψία απέναντι στους μουσουλμάνους Τούρκους, εκείνους που είχε πολεμήσει ο πρόγονός μου στο όνομα της ελληνικής ανεξαρτησίας. Τέσσερα χρόνια μού πήρε να ασπαστώ το Ισλάμ. ΄Ενας λόγος, νομίζω, είναι ότι δεν μπορούσα να κάνω το βήμα και να μιλήσω στον παππού μου γι αυτό. Εκείνος πέθανε το 1979, κι εγώ έγινα μουσουλμάνα το 1980”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου