Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Οκτώ μικρές σφαίρες σε φάκελο

στην πρεσβεία μας στη Μαδρίτη

*Το κείμενο του σημειώματος μιας γραμμής και κάτι

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Οκτώ μικρές σφαίρες, πιθανώς των 22 χιλιοστών, και ένα σημείωμα με κείμενο μιας γραμμής και κάτι περιείχε ο φάκελος που έστειλαν σήμερα άγνωστοι στο κτίριο που στεγάζει την ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη.

Το περιεχόμενο του φακέλου κίνησε αμέσως τις υποψίες του προσωπικού της πρεσβείας και του Ισπανού αστυνομικού, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθούν οι τοπικές αρχές και να το παραλάβουν. Φάκελος με παρόμοιο περιεχόμενο είχε σταλεί χθες στο επίτιμο προξενείο της Ελλάδας στην Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με πηγές της ισπανικής αστυνομίας, το σημείωμα στα ισπανικά περιείχε την φράση που έλεγε, περίπου “Να έχετε καλύτερη συμπεριφορά στους φυλακισμένους και στους δρόμους”. Υπάρχουν υπόνοιες ότι οι αποστολείς είναι νεαρά άτομα που κινούνται στον αναρχικό χώρο, δεν αποκλείεται μάλιστα να συνδέονται με στοιχεία που προ ετών είχαν στείλει δέμα με παγιδευμένο εκρηκτικό μηχανισμό, διαμαρτυρόμενοι για τις συλλήψεις δύο Ισπανών νεαρών σε επεισόδια στη Θεσσαλονίκη.

΄Οπως έχω αναφέρει και προ ολίγων εβδομάδων από εδώ, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η ταυτότητα μερικών νεαρών-που κινούνται στον χώρο αυτό και ευθύνονται για την τότε αποστολή της επιστολής-βόμβας στην ελληνική πρεσβεία της Μαδρίτης-είναι γνωστή στην αστυνομία, ανάμεσα στα οποία είναι και παιδιά γνωστών οικογενειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου