Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Τρίτη βράδυ:Τι είπε
ο Χουάν στη Σοφία

Από τον Ανδρέα Παπαγεωργόπουλο
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com


Δεν σας ξεχάσαμε! Μεθαύριο, Τρίτη βράδυ, στις 11 ώρα Ελλάδας, θα μεταδοθεί από την Ισπανική Κρατική Τηλεόραση RTVE (κανάλι 1), το πρώτο από τα δύο επεισόδια της σειράς «23 Φεβρουαρίου, η πιο δύσκολη ημέρα του Βασιλιά». Όπως επισημάναμε στην …παρθενική ανάρτηση αυτού του blog (28.1.09), στην τηλεοπτική σειρά για την επέτειο του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος και τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε η άμεση αντίδραση του Βασιλιά, ακούγεται για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια η εξής φράση του Χουάν Κάρλος προς την βασίλισσα Σοφία:

-«Δεν θα γίνει όπως στην Ελλάδα, στο υπόσχομαι. Εδώ ο Βασιλιάς μπορεί να επέμβει».

Το σενάριο βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά μέσα κι έξω από το παλάτι. Και βέβαια με κάθε λεπτομέρεια την ιλαροτραγική σκηνή του συνταγματάρχη Τεχέρο να πυροβολεί μέσα στη Βουλή και τους βουλευτές να κρύβονται κάτω από τα έδρανα. Για όσους «πιάνουν» την κρατική τηλεόραση της Ισπανίας, το πρώτο επεισόδιο θα μεταδοθεί αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων το βράδυ και το δεύτερο, αντί την επομένη, την άλλη εβδομάδα, ξανά Τρίτη την ίδια ώρα, γιατί αυτή την Τετάρτη προηγείται το …τόπι (η φιλική συνάντηση της εθνικής Ισπανίας με την αντίστοιχη της Αγγλίας).

2 σχόλια:

  1. Κρίμα να μην μπορούμε να δούμε το TVE, η Ισπανία αποτελεί ένα διαρκές μάθημα σε όλα τα επίπεδα για όλους τους Έλληνες. Ίσως γι'αυτό δεν μπορούμε να το δούμε σε "ελεύθερη" συχνότητα. Μήπως θα ήταν δυνατόν να αναρτήσεις αποσπάσματα μετά την εκπομπή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντρέα δεν είσαι ο μόνος.Εγώ μένω σε μια χώρα που θα έπρεπε να ονομάζεται αλλιώς!
    Ομως δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.Καταγγέλω και να ανέχομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή