Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009


“Κήρυξη πολέμου” ή ανακωχή στην αυριανή
επιλογή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016;

*Φαβορί ο Ομπάμα, με το Τόκιο να έχει τις ίδιες ελπίδες με τον Καραμανλή.

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

“Κηρύξαμε τον πόλεμο” δήλωσε η πρώτη κυρία των Η.Π.Α., που η χώρα της διεκδικεί την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στο Σικάγο, λίγο πριν φτάσει στην Κοπεγχάγη για την αυριανή κρίσιμη ψηφοφορία των μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Βέβαια, μπορεί εμφανώς να χαριτολογούσε, αλλά αυτό δεν σημαίνει έναν προφανέστατο “ακήρυχτο πόλεμο” για την τελική επικράτηση της υπερδύναμης. Στη Ελλάδα μας, χώρα που γεννήθηκαν για να κηρύσσετε μέχρι και ανακωχή των εχθροπραξιών (έστω προσωρινή), ασχολούμαστε με την διεκδίκηση της εξουσίας, όπου σαρώνει κάθε είδους πολιτικό ρεκόρ.

Σ΄ αυτόν, λοιπόν , τον ακήρυχτο πόλεμο, μπροστάρης θα είναι ο σύζυγος της κυρίας Μισέλ, ο Μπαράκ Ομπάμα. Για πρώτη φορά στην ιστορία, πρόεδρος των Η.Π.Α. θα είναι παρόν την ημέρα της ψηφοφορίας για την έδρα των μεθεπόμενων Ολυμπιακών Αγώνων. Προσέξτε: όχι στην ψηφοφορία, αφού όπως έχει ανακοινωθεί θα φτάσει αύριο το πρωί στις 7 στην Κοπεγχάγη, θα μιλήσει, θα κάνει τις επαφές του και μόλις συμπληρώσει πέντε ακριβώς ώρες θα την “κάνει” επιστρέφοντας στη χώρα του, πριν ακόμα αρχίσει η τελική ψηφοφορία.

Λέτε να ξέρει το αποτέλεσμα! Μέχρι πριν λίγες μέρες φαβορί ήταν το Ρίο ντε Τζανέιρο, χωρίς να αποκλειόταν και το Σικάγο. Η Μαδρίτη (παρά τα λόμπι με την παρουσία του βασιλικού ζεύγους, του πρωθυπουργού, του αρχηγού της αντιπολίτευσης, φυσικά του δημάρχου και εκατοντάδων προσωπικοτήτων από το τόπι και κάθε είδους αθλήματος), όπως και το Τόκιο (κυρίως με τον πρωθυπουργό του),είναι τα μεγάλα αουτσάιντερ. Το ντέρμπι θα έχει καθαρά πολιτικό-οικονομικά κριτήρια, με σαφέστατη την υπεροχή του Σικάγου. Επί πλέον:

*Το φέουδο του Ομπάμα, το Σικάγο, θα προτιμηθεί επειδή το Ολυμπιακό ...κίνημα θέλει την Ευρώπη για την διοργάνωση των αγώνων του 2020.
*Το Ρίο ελπίζει στο γεγονός ότι είναι μια ανερχόμενη οικονομική δύναμη και οι αγώνες θα δώσουν στη Βραζιλία μια ώθηση για ένα καλύτερο μέλλον στη Λατινική Αμερική.
*Η Μαδρίτη έχει το βασικό μειονέκτημα ότι οι αγώνες του 2012 θα γίνουν στο Λονδίνο και το όνειρο (για τρίτη συνεχή φορά) ίσως γίνει πραγματικότητα για το 2020.
*Το Τόκιο έχει ακριβώς τις ίδιες ελπίδες με την Νέα Δημοκρατία. Να κερδίσει δηλαδή ο Καραμανλής 48 ώρες μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, τον τόπο που δίνει κάθε φορά την Ολυμπιακή φλόγα (αυτή που μοιάζει με τον πυρσό του κόμματός του).
Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου