Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Ο νομάδας Αυστραλός του Wikileaks

και η άγνωστη μέχρι τώρα πορεία του

*Assange: αυτοδίδακτος με γνώσεις φιλοσοφίας και νευρολογίας

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Θα το παρατηρήσατε και στα δικά μας ΜΜΕ, μια και στα ξένα η κάλυψη ήταν περίπου η ίδια. Στα ψιλά, ακόμα και το εκλογικό αποτέλεσμα των ομοσπονδιακών εκλογών στην μακρινή και φιλόξενη Αυστραλία των 700.000 συμπατριωτών μας, με την εκεί κυβέρνηση των Εργατικού Κόμματος να χάνει την πλειοψηφία και να έχουμε εξελίξεις θρίλερ για το ποιός θα συνεχίσει στην εξουσία. Όλα τα φώτα της διεθνούς δημοσιότητας έστρεψαν τους προβολείς τους στο πρόσωπο του Αυστραλού number 1 πρωταγωνιστή του διάσημου (πλέον) ιστολόγιου Wikileaks, του 39χρονου Julian Assange. ΄Ισως γιατί παραμένει αναπάντητο το ερώτημα: πώς είναι δυνατόν ένα blog με το οποίο συνεργάζονται πέντε μόνο άτομα να έχει αποκαλύψει περισσότερες εμπιστευτικές και απόρρητες πληροφορίας απ΄ όλα μαζί τα διεθνή μέσα επικοινωνίας;

Γράφω του πρωταγωνιστή, γιατί ακόμα και η πατρότητα της καθιέρωσης του ιστολογίου άρχισε να αμφισβητείται στα πολυσέλιδα αφιερώματα των ξένων εφημερίδων το τελευταίο τριήμερο. Αφορμή οι περιπέτειες του Τζούλιαν στη Στοκχόλμη, με κατηγορίες δύο γυναικών (η μια για βιασμό) σε βάρος του, που την ίδια μέρα αποσύρθηκαν για να κυκλοφορήσουν αμέσως οι θεωρίες περί συνωμοσίας της CIA και να αναγκαστεί πρώην γενικός εισαγγελέας της χώρας να δηλώσει ότι πρόκειται για “ξεφτίλα στα δικαστικά χρονικά της Σουηδίας”. Ο καλά ενημερωμένος Αυστραλός υποχρεώθηκε να αποκαλύψει ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας του τον είχαν προειδοποιήσει για ενδεχόμενη ...επίθεση λάσπης και διασυρμού σε βάρος του.

Αλλά ποιός είναι πράγματι ο εγκέφαλος του Wikileaks; Ο έως πρόσφατα τελείως άγνωστος, νούμερο ένα τώρα εχθρός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και άλλων πολλών συναφών οργανισμών, που έχει γίνει πρωτοσέλιδος ανά τον κόσμο ξεσκεπάζοντας αυτά που κρύβονται πίσω από τις κουρτίνες της κάθε εξουσίας; Οι πηγές μου από down under (αντίποδες, για όσους δεν γνωρίζουν την αγγλική ορολογία) λένε ότι οι γονείς του έβγαζαν τον επιούσιο με ένα μεταφερόμενο συνεχώς θέατρο ανά την Μελβούρνη και τις γύρω περιοχές. Αποτέλεσμα, ο μικρός Τζούλιαν ν΄ αλλάζει σχολεία σαν τα παπούτσια και να περνά τα νεανικά του χρόνια σαν νομάδας, όπως διηγούνται όσοι τον γνώριζαν.

Μάλιστα, από 6-11 ετών άλλαζε μόνιμη διεύθυνση για να αποφεύγει τον πατριό του, για τον οποίο λέγεται ότι ήταν αρχηγός μιας παράξενης αίρεσης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, παντρεύτηκε ανεπίσημα σε ηλικία 18 ετών, απόκτησε ένα αγόρι, αλλά η υποτιθέμενη γυναίκα του τον εγκατέλειψε επειδή η αστυνομία έκανε έρευνες για την δραστηριότητα του “συζύγου” της ως “χάκερ”. Αργότερα σπούδασε φυσική και μαθηματικά σε πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, αν και θεωρείται από τους περισσότερους αυτοδίδακτος. Μεταξύ των άλλων έχει γνώσεις φιλοσοφίας και νευρολογίας. Τόσες, όσες για να σπάει τα νεύρα του αμερικανικού Πενταγώνου, αφού τους έχει γίνει εφιάλτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου