Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Πληρώνουν την 8ετία
Μπους και κομπανία

-Ελάχιστες οι προσφορές δουλειάς
και άλλα ευτράπελα.

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Ο,τιδήποτε χειρίστηκε ο Γιώργη (George) Μπους, έφερε την καταστροφή. Μια οκταετία των ημερών του, η χειρότερη στην ιστορία των ΗΠΑ, δεν ξεχνιέται εύκολα. Επόμενο ήταν να πληρώσουν την …νύφη όσοι από τα κορυφαία στελέχη του άφησαν τις χρυσοπληρωμένες σταδιοδρομίες τους για να κυβερνήσουν στο πλευρό του. Τώρα μερικοί ψάχνουν για δουλειά, με την πραγματικότητα να είναι σκληρή. ΄Εχουμε και λέμε:

-Ο πρώην πλανητάρχης, αντί αμοιβής που λέγεται ότι θα είναι μικρότερη εκείνης του προκατόχου του Μπίλ Κλίντον (118.000 ευρώ), θα μιλήσει μεθαύριο (Τρίτη) σε ένα ακροατήριο 1500 ατόμων στο Εμπορικό Επιμελητήριο του Κάλγκαρυ (στον Καναδά). Τι θα πει; Μα για τα …επιτεύγματά του τα τελευταία 8 χρόνια στον Λευκό Οίκο και για τις προκλήσεις του 21ου αιώνα (προφανώς έτσι όπως τα ΄κανε). Δημοσιογραφικές πληροφορίες λένε ότι ετοιμάζεται να μας έρθει στην Ευρώπη (να κάνει μια βόλτα και στην Ασία), αλλά κατά τον δικηγόρο Ρόμπερτ Μπαρνέτ (που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους περιοδείες πρώην πλανηταρχών), όλα θα εξαρτηθούν από τις …προσφορές.

-Όσο για την πρώην πρώτη κυρία (και νυν κυρία του) Λάουρα, αυτή φαίνεται ότι έχει μεγαλύτερη ζήτηση. Υπέγραψε συμβόλαιο δύο εκατομμυρίων (δολαρίων, όχι ευρώ) για να γράψει βιβλίο, κάτι που απέρριψαν πολλοί εκδοτικοί οίκοι στον σύζυγό της.

-Η μελαψή Κοντολίζα Ράις, πρώην κοσμογυρίστρα ΥΠΕΞ, επέστρεψε ως καθηγήτρια στο Ίδρυμα Hoover, προγραμματίζει την συγγραφή βιβλίου και βέβαια μια σειρά διαλέξεων.

-Σε αναπηρικό καροτσάκι ή με μπαστούνι εξακολουθεί να κυκλοφορεί ο πρώην αντιπρόεδρος Ντικ Τσένι, που σκέπτεται να μετακομίσει στη Βιρτζίνια (για να μη χάσει τη θέα της Ουάσιγκτον) και να γράψει κι αυτός βιβλίο.

-Ο ξακουστός πρώην υπουργός Οικονομικών Χένρυ Paulson βγάζει το ψωμί του από τα δισεκατομμύρια των επενδύσεων και κερδών που έκανε πριν γίνει υπουργός και τα θαλασσώσει (για να μη πω κάτι χειρότερο). Φαίνεται θα τον τραβήξει το Ακαδημαϊκό στοιχείο, πάντα σε σχέση με το χρήμα.

-Ο άλλος οικονομικός εγκέφαλος και γυναικάκιας Πωλ Wolfowitz (άντε τώρα να το αποδόσεις στα ελληνικά!), που έφτασε πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας και τον ξεπέταξαν για τις εύνοιες μιας φίλης του, έχει ουσιαστικά αποσυρθεί αυτού που λέμε «δημόσια ζωή» και έχει γράψει μόνο τρία άρθρα σε εφημερίδες.

-΄Οσο για τον πρώην υπουργό ΄Αμυνας, τον γραφικό Ντόναλτ Ράμσφελντ, δεν έχει ακόμα καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις, αν και έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που τον …φύσηξε ο Τζωρτζ. Τον βλέπουν να κυκλοφορεί με βέσπα στην αμερικανική πρωτεύουσα ή μέσα σε λεωφορείο, γεμάτο από σωματοφύλακες (το βεσπάκι είναι δώρο στον εαυτό του για τα 76α γενέθλιά του).

Το πιο ωραίο είναι ότι στο ράντζο του ζεύγους Τζωρτζ και Λάουρας, στο Κρόουφορτ, τα γύρω μαγαζιά άλλαξαν το εμπόρευμά τους. Αντί για μπιχλιμπίδια-δωράκια του προεδρικού ζεύγους, πουλάνε φωτογραφίες παπουτσιών σαν εκείνου που πέταξε ο Ιρακινός δημοσιογράφος στο κεφάλι τού τότε πλανητάρχη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου