Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

*Από την ατυχία στην ευτυχία
Κέρδισαν 264 εκ. ευρώ,
λίγο πριν τις απολύσουν

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Αυτά τα Χριστούγεννα θα τα θυμούνται για πάντα η Μαριλούθ, η Κάρμεν, η Λουθία και μερικές εκατοντάδες άλλα νέα κορίτσια. Για λίγο καιρό ακόμα θα δουλεύουν σε μια μεγάλη αλυσίδα ταξιδιωτικών γραφείων που σύντομα θα χρεοκοπήσει και θα μείνουν άνεργες. Ο εργοδότης τους, πρόεδρος της πανίσχυρης Συνομοσπονδίας Ισπανών Επιχειρηματιών, αυτές τις άγιες ημέρες τους πρόσφερε, μαζί με την ειδοποίηση για το κλείσιμο των γραφείων τους, σαν δώρο, από ένα δέκατο του μεγαλύτερου ίσως λαχείου από πλευράς κερδών στον κόσμο.

Κάπου 88 ολόκληρες σειρές (από τις 110) με τον αριθμό 78294 μοιράστηκαν στις εργαζόμενες που θα έμεναν άνεργες. Και μέσα στην ατυχία τους, τους πέφτει το 1ο νούμερο του λαχείου των Χριστουγέννων. Τρελά λεφτά, 264 εκατομμύρια ευρώ, με κάθε δέκατο να αντιστοιχεί σε 300.000 ευρώ. Το αφεντικό τους , με χρέη μόλις 5 εκ. ευρώ, αγωνίζεται τώρα να σώσει και μια άλλη από τις επιχειρήσεις του, μια αεροπορική εταιρία που το κράτος της έβαλε λουκέτο και άφησε στο δρόμο 700 υπαλλήλους της και 6.500 επιβάτες σε διάφορα αεροδρόμια ανά τον κόσμο.

Αυτή τη χρονιά, το ισπανικό Χριστουγεννιάτικο λαχείο μοίρασε στους τυχερούς 2. 700 εκ. ευρώ (τα υπόλοιπα 700 εκ. ευρώ από τις συνολικές πωλήσεις μένουν στο κράτος). Υπολογίζεται ότι κάθε Ισπανός έπαιξε κατά μέσο όρο από 60 ευρώ, με τους κατοίκους της πόλης Σόρια να ξεπερνούν τα 206 ευρώ ο καθένας τους. Παρά την οικονομική κρίση και το ρεκόρ της ανεργίας (αγγίζει το 20%), οι πωλήσεις του συγκεκριμένου λαχείου κρατήθηκαν στα περυσινά επίπεδα, με το υπουργείο Οικονομικών και Εφορίας να βάζει στον κρατικό κορβανά το 30% των εισπράξεων.

Υ.Γ. Από γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας, άκουγα επανειλημμένα τον επίσης γνωστό εκφωνητή-συνάδελφο να λέει ότι “θα μοιραστούν 2,7 εκ. ευρώ”, αντί του σωστού 2.700 εκ. ευρώ. Δηλαδή, 2 δισ., 700 εκ. ευρώ. Θυμήθηκα συνάδελφο ελληνικού ραδιοφωνικού προγράμματος στην Αυστραλία, που έλεγε ότι έγινε σεισμός 35 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αντί 3,5. Θα είχαμε καταπλακωθεί όλοι μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου