Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Αύριο απεργώ κι εγώ

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Επειδή με δική μου επιλογή ψιλοδουλεύω δωρεάν σε ΜΜΕ (μικρούλικο μέσο ενημέρωσης)-μήπως κι όταν ξεκίνησα το επάγγελμα πριν μισό αιώνα, δωρεάν δεν ξεπατωνόμουν μια 5νταετία!, αύριο Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου, θα απεργήσω κι εγώ συμβολικά. Η μόνη διαφορά είναι ότι τότε δούλευα μαθαίνοντας τη δουλειά σ΄ άλλον εργοδότη, ενώ τώρα αυτοαπασχολούμαι σε ένα ελεύθερο πρόσβασης...Βήμα ενημέρωσης.

Επειδή είμαι συνταξιούχος, βλέπω να κινδυνεύουν τα ασφαλιστικά μου δικαιώματα μετά από 46 χρόνια στο κουρμπέτι (όσο μπορεί να είναι συνταξιούχος ένας αθεράπευτος από το μικρόβιο της δουλειάς μας!). Γι αυτό φιλοξενώ παρακάτω την ανακοίνωση του συνδικαλιστικού μου φορέα, της ΕΣΗΕΑ, μήπως και πέσει στο μάτι κανενός από τους κυρίως υπεύθυνους για το τωρινό κατάντημα όλων μας. Τους χθεσινούς και σημερινούς πολιτικούς μας.

Υ.Γ. Καλά!!! Εγώ έφυγα νωρίς ή για να ακριβολογώ ...με έφυγαν αναγκαστικά. Το θυμήθηκα με την εξαγγελία του πρωθυπουργού για την κατάργηση των 41 γραφείων Τύπου στο εξωτερικό και την ενσωμάτωσή τους στις κατά τόπους πρεσβείες μας, που κρίνω ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα περιμένω την υλοποίησή της πριν σας διηγηθώ μερικά ευτράπελα από την 30χρονη εμπειρία σε δαύτα ανά την υφήλιο.

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/12
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων, που εργάζονται σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, από ώρα 6 π.μ. της Πέμπτης, 17 Δεκεμβρίου 2009, έως 6 π.μ. της επόμενης ημέρας.
ΕΠΕΙΔΗ:
Τα προβλήματα των δημοσιογράφων, καθώς και των άλλων εργαζομένων στις εφημερίδες, τη ραδιοτηλεόραση (δημόσια και ιδιωτική) καθημερινά αυξάνονται και οξύνονται.
Οι απολύσεις είναι καθημερινό πλέον φαινόμενο, οι εργασιακές σχέσεις ανατρέπονται, η ελαστική απασχόληση γιγαντώνεται. Οι ΣΣΕ παραβιάζονται συστηματικά. Το απαράδεκτο καθεστώς των συμβασιούχων ομήρων συνεχίζεται. Η ελεύθερη, ουσιαστική και δημοκρατική ενημέρωση γίνεται θυσία στο βωμό της εμπορευματοποίησης και της ανταγωνιστικότητας.
Οι εργαζόμενοι είμαστε αντιμέτωποι σε μια ολόπλευρη επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Τα νέα μέτρα, που προωθεί η κυβέρνηση, στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης στοχεύουν στην πλήρη ανατροπή των κατακτήσεων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
Όχι στις απολύσεις και ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ανέργων.
Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Όχι στο απαράδεκτο καθεστώς της ελαστικής απασχόλησης και των συμβασιούχων ομήρων.
Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Πλήρη εφαρμογή των ΣΣΕ.
Όχι στα νέα ασφαλιστικά μέτρα και κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
Όλοι στη συγκέντρωση την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009, 11 π.μ. στην ΕΣΗΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου