Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

*Τα τέσσερα PIGS(Portugal,Ireland,Greece, Spain)
Μας παραλληλίζουν με τα
...γουρούνια της Ευρώπης

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Είναι απίστευτα δυσμενής η εικόνα που δίνουν τις τελευταίες ημέρες τα ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την Ελλάδα. Φτάνουν στο σημείο να μας ..παραλληλίζουν με τα γουρούνια, χρησιμοποιώντας τα αρχικά της αγγλικής λέξης PIGS, που όλοι σχεδόν ξέρουμε τι σημαίνει. Με την διαφορά ότι κάθε γράμμα αναφέρεται στα αρχικά ισάριθμων χωρών της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης που αντιμετωπίζουν σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλαδάρα μας. Αγγλιστί, έχουμε και λέμε:

Portugal-Πορτογαλία
Ireland-Ιρλανδία
Greece-Ελλάς
Spain-Ισπανία

Βάλτε μαζί, λοιπόν, τα αρχικά των χωρών αυτών, και τα μαθητούδια του δημοτικού θα αναγνωρίσουν τον πληθυντικό της αγγλικής λέξης που σημαίνει γουρούνια. Εδώ που τα λέμε, για να κάνουμε περισσότερο χιούμορ με τις ξένες λέξεις, η Ελλάδα έχει καταταχθεί (μιλάμε πάντα για το δημοσιονομικό της έλλειμμα) στην σπέσιαλ κατηγορία των ...μαύρων γουρουνιών, αυτών που στα ισπανικά λέγεται pata negra και από τα οποία παράγεται το καλύτερο και ακριβότερο “χαμόν” στον κόσμο. Κι όλα αυτά επειδή κάποιοι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οίκοι έχουν υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας μας. Είναι οι ίδιες ιδιωτικές εταιρίες που αναβάθμιζαν την μια ημέρα την αξιοπιστία της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας και την επόμενη η ίδια τράπεζα βαρούσε κανόνι.

Εμείς ερχόμαστε λίγο μετά το Ντουμπάι. Τούμπα δηλαδή, στο χείλος του γκρεμού και της χρεωκοπίας, με τους ξένους να μας συμβουλεύουν να τραβήξουμε τα ευρώπουλά μας από τις ελληνικές τράπεζες. ΄Ισως να έχουν και δίκιο, όταν ο πρωθυπουργός της χώρας παραδέχεται ότι το δημοσιονομικό αδιέξοδο απειλεί την εθνική κυριαρχία μας, όταν το δημόσιο χρέος απειλεί να μας αφανίσει αφού δεν μπορούμε να το αφανίσουμε εμείς, όταν υποβαθμίζεται η πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας από διάφορους οίκους, όταν φτάσαμε να είμαστε η πιο αδύναμη χώρα στην ευρωζώνη, με τάση περαιτέρω υποβάθμισης. Δηλαδή, κλαύτα Χαράλαμπε...Οι ελπίδες μας, στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών τις επόμενες ημέρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου