Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

*Σαν απόψε ο Παναθηναϊκός έχανε το ευρωπαϊκό στέμμα με 2-0

Ήταν πολύ ωραίο για να είναι αληθινό

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Στη σκέψη μου έρχεται η αξέχαστη βραδιά, σαν απόψε στις 2 Ιουνίου του 1971, στο μεγαλοπρεπές Γουέμπλεϊ της εποχής εκείνης, στο Λονδίνο. Ο Παναθηναϊκός να αγωνίζεται στον τελικό για το ευρωπαϊκό στέμμα, έχοντας απέναντί του τον φημισμένο ΄Αγιαξ της Ολλανδίας. Πέντε λεπτά πριν την λήξη του αγώνα, την ώρα που ξένοι σημείωναν και το δεύτερο γκολ τους, ο αείμνηστος συνάδελφος και δάσκαλος στο αθλητικό ρεπορτάζ, ο Γιάννης Βανδώρος, γυρίζει και μου λέει την γαλλική παροιμία...Ήταν πολύ ωραίο για να είναι αληθινό.

Η σκηνή στα δημοσιογραφικά θεωρεία του επιβλητικού γηπέδου των Βρετανών, έχοντας δίπλα μας τον παλαίμαχο αθλητικογράφο, Χρήστο Σβολόπουλο. Μαζί με τον Βανδώρο είχαν έρθει σαν απεσταλμένοι στο Λονδίνο για να καλύψουν τον ιστορικό τελικό των πρασίνων για τις εφημερίδες “Το Βήμα” και “Τα Νέα”, με την αφεντιά μου να παίζει τον ρόλο του ανταποκριτή και για τα δύο έντυπα. Η εμφανής ανωτερότητα των Ολλανδών, που εκείνα τα χρόνια ήταν βασιλιάδες στο ποδοσφαιρικό στερέωμα της Ευρώπης, δεν φόβισε τους παίκτες του Παναθηναϊκού, οποίοι παρά το 2-0 σε βάρος τους έφυγαν με ψηλά το κεφάλι.

Μ΄ αρέσει να γυρίζω από εκεί που ξεκίνησα. Την μαχόμενη δημοσιογραφία του ρεπορτάζ και της συνεχούς πιλάλας. Δεν υπήρχαν τότε, κάπου 40 χρόνια πίσω, οι πολυτέλειες της μέσων της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας. Να ζω νοερά αυτές τις ωραίες στιγμές μέσα στα αποδυτήρια για δηλώσεις, έστω και λίγων λέξεων, των πρωταγωνιστών αυτής της βραδιάς. Του Πούσκας, ο οποίος παραδέχτηκε την έλλειψη εμπειρίας των παικτών μας, του προπονητή του ΄Αγιαξ, του επίσης φημισμένου Μίχελς, που δεν περίμενε τον ΠΑΟ τόσο δυνατό...

*Πράσινοι και μη, μπορούν να διαβάσουν ολόκληρη την ανταπόκρισή μου από το Λονδίνο, την επόμενη μέρα στο “ Βήμα”, στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://assets.tovima.gr/files/prin2.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου