Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Φτου κι από την αρχή! Σήμερα οι νέες

εξαγγελίες για τον Απόδημο Ελληνισμό

*Στη Θεσσαλονίκη από τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δόλλη

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Με την συμπλήρωση ενός χρόνου στην εξουσία, η κυβέρνηση θυμήθηκε και το πολύτιμο κεφάλαιο των εκατομμυρίων αδελφών μας. Αυτών της διασποράς. Της άλλης Ελλάδας έξω από τα εθνικά μας σύνορα. Κάλλιο αργά, παρά ...Να το δούμε και να μη το πιστεύουμε, γιατί τα ίδια και τα ίδια τα έχουμε ακούσει πολλές φορές τα τελευταία 35 χρόνια! Σήμερα Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, ο νέος αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, θα κάνει τις σχετικές εξαγγελίες στην συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξή του στον έμπειρο συνάδελφο Κώστα Νικολόπουλο (δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Μελβούρνης “Νέος Κόσμος”), ο πρώην Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού (παιδί κι αυτό της διασποράς μέχρι πριν 30 χρόνια, με πρότερη αυστραλέζικη πολιτική εμπειρία), δίνει μια καλή γεύση αυτών που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Να φέρει τα πάνω κάτω στον απόδημο ελληνισμό, με πρωταρχικό στόχο τις νέες γενιές των συμπατριωτών μας στη ξενιτιά. Θα μιλήσει για:

*Πλήρη αναδόμηση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, με αναστολή της Παγκόσμιας Συνέλευσης του ΣΑΕ και των διαφόρων περιφερειακών συνάξεων λόγω του ότι το ταμείο είμαι μείον και αυτού του είδους οι συνελεύσεις είναι δαπανηρές.

*Αναβάθμιση της Γ.Γ.Α.Ε. λόγω ανεπάρκειας, αλλοπρόσαλλης πολιτικής και λανθασμένης στόχευσης. Ο κύκλος που άνοιξε το 1981 κλείνει και ανοίγει νέος μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

*Διεύρυνση των προγραμμάτων φιλοξενίας ελληνοπαίδων, αλλά για φέτος ακυρώθηκαν όλες οι επισκέψεις (σωστά μαντέψατε τον λόγο).

*Στήριξη της ελληνομάθειας των ελληνοπαίδων μέσω του υπουργείου Παιδείας, το οποίο όμως προσανατολίζεται στο κλείσιμο πολλών Γραφείων Συμβούλων Εκπαίδευσης. Το πρόβλημα δεν λύνεται μόνο με την απόσπαση εκπαιδευτικών στα κέντρα του ελληνισμού. Επίσης, δημιουργία νέων διαύλων επικοινωνίας του εθνικού κέντρου με τους νέους της διασποράς.

Στην συνέντευξή του στον “Νέο Κόσμο” δεν ξέχασε να αναφερθεί στο ...τροπάριο για την ψήφο αυτών που ζουν στο εξωτερικό, όπως και στην έκδοση ενός “Ομολόγου των αποδήμων” για να ....επενδύσουν στη χώρα των προγόνων τους.

Υ.Γ.:Ο χρόνος θα κρίνει τα έργα του νέου υφυπουργού. Είναι γνωστό ότι τόσο στο υπουργείο Εξωτερικών (κυρίως με τις μέχρι τώρα εξωθεσμικές του δραστηριότητες) όσο και στον κομματικό μηχανισμό του κυβερνώντος κόμματος έχει δημιουργήσει αντιπάθειες με το αλαζονικό του ύφος, ενίοτε συνοδευόμενο με ...πούρο πολυτελείας. Κάποιος θα πρέπει να του ξαναθυμίσει πως όσο υψηλά και να είναι η φιλία στην πολιτική, όταν προκαλεί ζημιά στην εικόνα αυτού που τον εμπιστεύτηκε κάποτε θα πληρώσει το τίμημα.

1 σχόλιο:

  1. Τα προβληματα επιλυονται με εργα,οχι με ασκοπα λογια.
    Σημερα εχουμε ενα δωρο , το διαδικτυο.Γιατι δεν το χρησιμοποιουν στη διδασκαλια της Ελληνικης Γλωσσας για τα Ελληνοπουλα της διασπορας,και,οχι μονο?
    Τοσο δυσκολο ειναι να στησουν ενα κεντρο εκμαθησης της Ελληνικης Γλωσσας στην Ελλαδα με podcasts,pdf.με καταλληλα κειμενα,στα οποια θα εχουν ευκολη προσβαση οσοι
    ενδιαφερονται? Μια βολτα στο Διαδικτυο καιθα δουν πως λειτουργουν οι Αμερικανοι,οιΑγγλοι,οι Κινεζοικλπ.Τι τα θελουν τα γραφεια και τους γραφειοκρατες?
    Πανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή