Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2009

Παπανδρέου και Θαπατέρο
αποφάσισαν για την ΄Αστον

*Μετά από πρόταση του Μπράουν για 3 πρόσωπα

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Η αποκάλυψη για τον αποφασιστικό ρόλο που έπαιξε ο ΄Ελληνας πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, για την ομόφωνη επιλογή της Κάθριν ΄Αστον στο τιμόνι της εξωτερικής πολιτικής και συνάμα αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης, γίνεται από τον καλό συνάδελφο δημοσιογράφο της γνωστής και έγκυρης “El Pais”, Μιγκέλ Γκονζάλεθ, ο οποίος έζησε τα γεγονότα από κοντά. Η πρόταση γυναίκας εκ μέρους των Ευρωπαίων σοσιαλιστών έγινε από τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Θαπατέρο, μετά από υπόδειξη του Βρετανού ομολόγου του, Μπράουν.

Το δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας παρουσιάζει τα γεγονότα ως εξής: Γκόρντον Μπράουν και Χοσέ Λούις Ροντρίγκεθ Θαπατέρο συναντώνται στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Ο πρώτος εξηγεί ότι Γαλλία και Γερμανία αποφάσισαν τον συντηρητικό Ρομπάι, ως εκ τούτου αποκλείστηκε η επιλογή του Τόνι (Μπλερ), άρα στο σοσιαλιστικό κόμμα αναλογεί η νέα θέση για την εξωτερική πολιτική και όχι μόνο. Αναφέρει στον δεύτερο τρία ονόματα Βρετανών και ζητά την βοήθεια του Θαπατέρο. Είναι οι:

*Πήτερ Μάντελσον, πρώην επίτροπος στην Ευρώπη και ένας από το βαρύ πυροβολικό του Βρετανικού Εργατικού Κόμματος, Τζοφ Χουν, πρώην υπουργός ΄Αμυνας και η Κάθριν ΄Αστον, μέχρι εκείνη τη στιγμή επίτροπος Εμπορίου, που είναι ισόβιο μέλος της βουλής των Λόρδων και το 2007 έφτασε μέχρι και πρόεδρος του σώματος.

Στη συνέχεια, Μπράουν και Θαπατέρο πηγαίνουν στην έδρα της αυστριακής αντιπροσωπείας στην Ε.Ε., όπου τους περιμένουν οι αρχηγοί του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Πριν την καθιερωμένη συνάντηση όλων τους, ο Ισπανός ζητά την βοήθεια του Γιώργου Παπανδρέου, με την παράκληση να συμφωνηθεί το όνομα της ΄Αστον. Ο δικός μας δέχεται, πείθοντας τον Πορτογάλο και τους υπόλοιπους. Ο παράγοντας γυναίκα επικρατεί και επιλέγεται το ασθενές φύλλο. Η βαρόνη του Απχόλαντ (της οποίας ο σύζυγος είναι πρώην δημοσιογράφος) παίρνει στα χέρια της τις τύχες της εξωτερικής πολιτικής της Ευρώπης (;). Υπάρχουν κι άλλα ντεσού, γιατί επικράτησε η βορονέσα, αλλά δεν θα σας κουράσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου