Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Φρικτός βιασμός κατ΄ εξακολούθηση
πάνω στο ελληνικό πλοίο “Ariana”

*Γυναίκας μπροστά στην ανήλικη κόρη της

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Μπορεί να μην επιβεβαιώνεται η είδηση για την απελευθέρωση από τους Σομαλούς πειρατές του ελληνικής ιδιοκτησίας φορτηγού πλοίου “M.V. ARIANA”, με πλήρωμα 24 Ουκρανούς και σημαία Μάλτας, αλλά έρχεται στο φως της δημοσιότητας η επιβεβαίωση ενός φρικτού βιασμού, και μάλιστα κατ΄ εξακολούθηση, που έγινε πάνω στο πλοίο σε βάρος μιας γυναίκας, παρουσία της 12κάχρονης κόρης της.

Την καταγγελία έκανε ο Ισπανός ναυτικός Χοακίν Φερνάντεθ, αμέσως μετά την απελευθέρωση με καταβολή λύτρων του αλιευτικού “Alakrana”, ο οποίος ανέβηκε στις 14 Οκτωβρίου στο ελληνικών συμφερόντων “Αriana” για να μεταφέρει στα μέλη του πληρώματος τροφή και άλλα εφόδια. “Θα μείνει για πάντα στη μνήμη μου αυτός ο εφιάλτης που αντίκρισα”, δήλωσε ο Φερνάντεθ, κάνοντας έκκληση στις ισπανικές αρχές να βοηθήσουν για την απελευθέρωση της Ουκρανής γυναίκας και της κόρης της.

΄Οπως είναι γνωστό, το “Ariana” κατέλαβαν Σομαλοί πειρατές στις αρχές του περασμένου Μαΐου, βόρεια της Μαδαγασκάρης, ενώ έπλεε προς Μέση Ανατολή. Μεταξύ του πληρώματος είναι και η γυναίκα με το ανήλικο παιδί της, η οποία βιάστηκε κατ΄ επανάληψη από τους πειρατές. Η πλοιοκτήτρια εταιρία, με έδρα το Λονδίνο, τι έχει να μας πει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου