Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Στο γήπεδο της πολιτικής κατεβαίνει

τώρα ο νυν πρόεδρος της Μπάρτσα

*Επιβεβαιώθηκε η υπεροχή των Καταλανών με το 0-2

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com/

Σας το έγραψα πριν ένα 48ωρο. Πιο ξεκάθαρο δεν μπορούσα να το κάνω. Ο θρίαμβος ήταν η φυσιολογική κατάληξη για την Μπάρτσα (0-2), με την Ρεάλ μέσα στην έδρα της να δείχνει για μια ακόμα φορά ότι με τα δισεκατομμύρια δεν κερδίζεις τίτλους. ΄Οπως θα θυμάστε, σας επεσήμανα ότι είδηση θα ήταν αν ο “Ψύλλος” δεν σημείωνε άλλα τέσσερα γκολ. Κι έπεσα μέσα, ο Μέσι έκανε την αρχή με το πρώτο, αλλά ο “άγιος¨” Κασίγιας έσωσε άλλα δύο από τα πόδια του καλύτερου ποδοσφαιριστή στον κόσμο. Μήπως αμφιβάλει κανείς για την ηγεμονία των Καταλανών;

Αν και δεν κρίθηκε ο τίτλος (απομένουν άλλες 7 αγωνιστικές), το “Ελ Κλάσικο” είχε και τις πολιτικές του παραμέτρους. Ίσως να μη παρατηρήσατε ότι ο πρόεδρος της Μπάρτσα, ο Λαπόρτα, καθόταν δίπλα στην πρόεδρο της αυτονομίας της Μαδρίτης, την Εσπεράνθα Αγκίρε, έχοντας στο άλλο πλευρό του τον πρόεδρο της Ρεάλ, τον Φλορεντίνο. Ο Λαπόρτα, ίσως να ξέρετε ότι τελειώνει την θητεία του σε δύο μήνες, έχοντας στόχο αυτή τη φορά το γήπεδο της πολιτικής. Να κατέβει επικεφαλής δικού του κόμματος στις προσεχείς εκλογές στην αυτονομία της Καταλονίας, με σημαία την πλήρη ανεξαρτησία της από την Ισπανία. Σας είχα επισημάνει κι εδώ την διαμάχη μεταξύ ισπανικού και καταλανικού εθνικισμού.

“ Θα συνεχίσω να αφιερώνω τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου στη χώρα που αγαπώ περισσότερο από κάθε τι άλλο. ΄Εφτασε η στιγμή να υπηρετήσουμε όλοι μαζί την Καταλονία. Ήρθε η ώρα να πάρουμε γενναίες αποφάσεις. Να δούμε το μέλλον με αισιοδοξία, να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για την δική μας ελευθερία. Ζήτω η ελεύθερη Καταλονία”, δήλωνε τις προάλλες ο Λαπόρτα. Δεν πιστεύω να θέλετε κι αλλά! Η πρόθεσή του είναι ολοφάνερη, αν και επίσημα δεν έχει ξεκαθαρίσει το πότε ακριβώς. Προ το παρόν έχει το δικό του “σάιτ” στο internet με χιλιάδες επισκέψεις κάθε μέρα. Μάλιστα, οι πρώτες δημοσκοπήσεις του δίνουν μέχρι και έξη έδρες στο κοινοβούλιο της Καταλονίας.

Για την ....προπόνηση της Μπάρτσα στο Μπερναμπέου, ενόψει του τελικού του “Τσάμιον Λίγκ” τον άλλο μήνα στη Μαδρίτη, λεπτομέρειες θα διαβάσετε στις αυριανές αθλητικές στήλες. Τα μετα-Πασχαλινά πάθη της Ρεάλ φάνηκαν για μια ακόμα φορά. ΄Εβλεπες τον Ρονάλντο και την παρέα του να μη ξέρουν τι κάνουν, που είναι η θέση τους, να μη μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους και τους οπαδούς τους να εγκαταλείπουν τις εξέδρες 10 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Μια πραγματική αγωνία για την κάποτε βασίλισσα. Από τον τίτλο του πρωταθλήματος κρέμεται το κεφάλι του προπονητή της και ίσως αυτού ακόμα του χαρισματικού ζάπλουτου προέδρου της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου