Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Ο ...ήρωας της ελληνικής τραγωδίας

και η ...πληθωρική μας καγκελάριος

*Αργά ή γρήγορα, πάμε φουλαριστοί στη χρεοκοπία

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Με χρυσά ή μελανά γράμματα, η Ελλάδα συνεχίζει απτόητη να γράφει ιστορία. Αυτή τη φορά η περηφάνια αντικαταστάθηκε από την ...περιφανή κατάντια να μας κάνουν τονωτική ένεση με πακτωλό δισεκατομμυρίων ευρώ. Είναι σαν να παραφράζεις το άσμα, έτσι για...μόνο λίγο ξαποσταίνει και ξανά στη δοξα(σμένη ζητιανιά) τραβά. Στα λεγόμενα και Γραφεία Τύπου των διπλωματικών μας αντιπροσωπειών ανά την υφήλιο, οι δυστυχείς υπάλληλοι έχουν πει τον...δεσπότη Παναγιώτη. Το τελευταίο τρίμηνο δεν κάνουν άλλη αγγαρεία από το να μεταφράζουν χιλιάδες αρνητικά δημοσιεύματα για τη χώρα μας, λές και τα διαβάζει κανένας από την πολιτική ηγεσία!

Το χθεσινό αποκορύφωμα των ξένων ΜΜΕ, προφανώς θα παρουσιαστεί σαν θρίαμβος για την πρόσκαιρη μη χρεοκοπία της πατρίδας μας, άσε την παρουσίαση της καλής συνέντευξης του Παντελή Καψή στο “Βήμα της Κυριακής” με τον Γιώργο Παπανδρέου! Πώς να μεταφραστεί ο τίτλος “Το περίστροφο είναι τώρα γεμάτο”, ώστε να το καταλάβει ο ξένος! Παρ΄ όλα αυτά, ο εντυπωσιακός σε ανάστημα και στο αγγλικό μπλα μπλα πρωθυπουργός μας, χαρακτηρίζεται από σοβαρότατα έντυπα ακόμα και ...ήρωας μιας ελληνικής τραγωδίας, συνηθισμένος στις πιέσεις, με την υποσημείωση ότι προέρχεται από μια οικογενειακή πολιτική δυναστεία.

Είναι χαρακτηριστικός ένα από τους τίτλους: “Η ελληνική περηφάνια θυσιάζεται για να σώσει την χώρα από μια τραγωδία”, ενώ παράπλευρα οικονομικοί αναλυτές θεωρούν αργά ή γρήγορα σίγουρη την παύση των πληρωμών. Ναι, σωστά διαβάσατε, που σημαίνει ...χαιρέτα μας τον πλάτανο, παρά τις αιματηρές περικοπές από τον κάθε ΄Ελληνα εργαζόμενο και μή, μέχρι και συνταξιούχο, την επόμενη δεκαετία (και βάλε), αφού πέρα από την πληρωμή των επιτοκίων δεν θα είμαστε σε θέση να αποσβέσουμε ούτε το κεφάλαιο. Σας είχα προειδοποιήσει γιατί η πληθωρική καγκελάριος, η ΄Αγκελα Μέρκελ, όχι μόνο τσίριζε και στύλωνε τα πόδια, αλλά μας έλουζε με κοσμητικά επίθετα του τύπου “εμείς δεν θα πληρώνουμε αυτούς τους φαύλους”.

Λοιπόν, θα διαβάσετε ότι η Γερμανία θα αναγκαστεί να δώσει δάνειο 8.400 εκατ. ευρώ (σε πρώτη δόση, παρακαλώ), βάσει του ποσοστού που έχει κάθε χώρα της ευρωζώνης στο κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπαεζας. Για να πάρετε μια ιδέα, σε κάθε Ολλανδό αντιστοιχούν 109 ευρώ, σε κάθε Ισπανό 80 ευρώπουλα και πάει λέγοντας. Το ωραίο είναι ότι η Μέρκελ, που από την “Bild” θεωρείται ως η διάδοχος του ΄Οττο φον Βίσμαρκ (πατέρα του σύγχρονου κοινωνικού κράτους), άρχισε ήδη να τ' ακούει από τους δεξιούς συμπατριώτες της για την στάση της απέναντι στην Ελλάδα. Βλέπετε, τα ψηφαλάκια στις 9 του άλλου μήνα, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, είναι αυτά που μετράνε πάνω απ΄ όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου