Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Απόψε 2 διαφορετικές ποδοσφαιρικές

φιλοσοφίες και το φαινόμενο Μουρίνιο

*Μπάρτσα-Ρεάλ Μαδρίτης μπροστά σε 1 δις 200 εκατ. τηλεθεατές

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Το έχω επισημάνει κι άλλη φορά από εδώ. Θα το επαναλάβω γιατί όσο περνά ο καιρός το επιβεβαιώνει η πραγματικότητα (ελπίζω και σήμερα στο περίφημο el clásico στη Βαρκελώνη μεταξύ Μπαρτσελόνας και Ρεάλ Μαδρίτης), ανεξάρτητα του αποτελέσματος, μια και τα καπρίτσια της μπάλας μάς είναι γνωστά και δεν επιτρέπει να κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Απόψε για τους Ευρωπαίους, νωρίτερα για την Δύση και άγρια ξημερώματα για τις χώρες της Ανατολής, κάπου 1 δις 200 εκατ. τηλεθεατές θα δουν στις τηλεοράσεις τους δύο διαφορετικές ποδοσφαιρικές φιλοσοφίες. Τα στοιχεία μιλούν μόνα τους για αμφότερες τις ομάδες, με την Ρεάλ να έχει στο ενεργητικό της φέτος ένα νέο σημαντικό πλεονέκτημα, τον προπονητή της Μουρίνιο.

Η Μπάρτσα, δεύτερη με ένα βαθμό διαφορά στο πρωτάθλημα, έχει στην ενδεκάδα της οκτώ παίκτες που μεγάλωσαν στα τσικό της ομάδας. Αντίθετα η Ρεάλ, πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα, έχει μόνο έναν. Η δεύτερη έχει ξοδέψει 264 εκατ. ευρώ για την αγορά αστέρων, με την πρώτη μόνο το πενιχρό ποσό των 95 εκατ. Τα τελευταία οκτώ χρόνια αντιστοιχούν στην πρώην βασίλισσα του κόσμου οκτώ προπονητές, ενώ το ίδιο διάστημα στην Μπάρτσα έχουν παρελάσει μόνο δύο. Ο τωρινός Πεπ Γουαρδιόλα, πρώην αμυντικός παίκτης της Μπάρτσα, χωρίς θόρυβο αλλά με καταπληκτικά αποτελέσματα, έχει κερδίσει την εκτίμηση της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής οικογένειας.

Το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο για την Ρεάλ είναι η φετινή εμφάνιση του “Μου”, προπονητή με πολλά χαρίσματα αλλά και μειονεκτήματα. Για τον Πορτογάλο πρώην βοηθό προπονητή της Μπάρτσα ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ελάχιστα τον ενδιαφέρει ο χαρακτηρισμός “Μακιαβέλης του ποδοσφαίρου”, με τους αντιπάλους του να του προσάπτουν χαρακτηρισμούς όπως “κυνικός”, που δεν διστάζει να λέει ωμά τα πράγματα με το ΄νομά τους, όπως παραδέχεται και ο ίδιος. Για τους οπαδούς της Μπάρτσα είναι persona non grata, ίσως γιατί δεν μπορεί να υποκριθεί και να καλοπιάνει. Με άλλα λόγια, άλλοι τον μισούν και άλλοι τον λατρεύουν.

Η σκληρή, συστηματική με κάθε λεπτομέρεια και πειθαρχημένη δουλειά του στη Ρεάλ θα φανεί απόψε. Της έχει δώσει θετικά στοιχεία για να επαναδιεκδικήσει τίτλους και να ξαναφορέσει το βασιλικό στέμμα. Τα προγνωστικά δεν είναι με το μέρος της. Ο πρωθυπουργός Θαπατέρο προβλέπει νίκη των Καταλανών με 4-2, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Ραχόι περιορίζεται στο 2-2, με όλα τα γραφεία στοιχημάτων να δείχνουν φαβορί τους γηπεδούχους. Μπορεί η ομάδα που κατέχει περισσότερο χρόνο το τόπι στην κατοχή της να έχει πιο πολλές πιθανότητες να κερδίσει, αλλά το ...τίκι τάκα δεν φέρνει πάντα τους τρεις βαθμούς. Λέτε να το δούμε σήμερα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου