Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Η Ελλάδα στο “ Μεσογειακό τρίγωνο”

της λεγόμενης “Αναρχοτρομοκρατίας”

*Αναρχικοί συντονίζουν σε διεθνές επίπεδο την τρομοκρατία

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Οι αρχές ασφαλείας και οι μυστικές υπηρεσίες πολλών κρατών της Ευρώπης έχουν στην διάθεσή τους κάτι παρά πάνω από ενδείξεις πως αναρχικά στοιχεία και από την Ελλάδα συντονίζουν σε διεθνές επίπεδο τρομοκρατικές ενέργειες, παρόμοιες με αυτές της πρόσφατης αποστολής από την Αθήνα πολλών δεμάτων με εκρηκτική ύλη. Μετά από πολύχρονες παρακολουθήσεις αλλά και συλλήψεις νεαρών ατόμων, έχουν κατατάξει την χώρα μας στο λεγόμενο “Μεσογειακό τρίγωνο”, με τα υπόλοιπα δύο σκέλη να ανήκουν στην Ιταλία και Ισπανία.

Τα αναλυτικά στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι υπηρεσίες δίωξης κάθε είδους τρομοκρατίας είναι άκρως αποκαλυπτικά. Για παράδειγμα, στην Ισπανία η όλη επιχείρηση έχει βαφτιστεί “Αναρχοτρομοκρατία” από τότε που αναρχικά στοιχεία έστειλαν ταχυδρομικώς φακέλους που περιείχαν πεπιεσμένο μπαρούτι. Μια από αυτές τις βόμβες-επιστολές είχε σταλεί στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την σύλληψη δύο Ισπανών αναρχικών σε επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, χωρίς όμως να εκραγεί ο μηχανισμός λόγω της άμεσης επέμβασης των αρχών.

Εδώ να σας αποκαλύψω ένα άγνωστο μέχρι στιγμής στοιχείο: όταν αργότερα οι δράστες συνελήφθησαν αποδείχτηκε ότι ήταν παιδιά γνωστών οικογενειών, κυρίως της τοπικής κοινωνίας στην Βαρκελώνη και που σωστά προλάβατε να μαντέψετε, φρόντισαν να κουκουλωθεί η ιστορία. Όμως, αποδείχτηκε ότι άλλοι αναρχικοί που οδηγήθηκαν στις φυλακές στην Ιταλία και Ισπανία, συντόνιζαν από τα κελιά τους τις αποστολές ταχυδρομικού υλικού με πεπιεσμένο μπαρούτι. Παραλήπτες τους ήταν διάφορες δημόσιες υπηρεσίες, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, χωρίς όμως να σημειωθούν εκρήξεις.

Οι παρακολουθήσεις των αναρχικών στοιχείων μέσα κι έξω από τις φυλακές έπεισαν τις διωκτικές αρχές πως επρόκειτο για καθαρά αναρχικά στοιχεία “κατά του συστήματος” με βίαια δράση. Χαρακτηριστικά αναφέρουν την περίπτωση ενός Ιταλού, του Claudio Lavazza, που είναι σε φυλακή στην Ισπανία, και έδινε οδηγίες σε αναρχικούς της λεγόμενης “Αναρχοτρομοκρατίας”. Οι ενδείξεις στα χέρια των αρμοδίων αρχών ασφαλείας είναι ότι οι οδηγίες αυτές έφταναν μέχρι την Ελλάδα και την Ιταλία, απ΄ όπου και προήλθε ο χαρακτηρισμός “Μεσογειακό τρίγωνο”.

Τα τελευταία 24ωρα οι ισπανικές αστυνομικές αρχές βεβαίωναν ότι ερευνούν τις δραστηριότητες όλων εκείνων των αναρχικών που στο παρελθόν είχαν συμμετάσχει σε αυτού του είδους τις αποστολές εκρηκτικού μηχανισμού, για να διαπιστώσουν αν συνδέονται με τα γεγονότα στην Αθήνα. Οι ίδιες πηγές δήλωσαν ότι βρίσκονται σε πλήρη επαγρύπνηση, με το επιχείρημα ότι αφού οι εκρηκτικοί μηχανισμοί είχαν παραλήπτη άλλες ευρωπαϊκές χώρες, γιατί να μη συμπεριλαμβάνεται σ΄ αυτές και η Ισπανία, όπως χαρακτηριστικά έγραψε η εφημερίδα “El Mundo”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου