Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010


Στην Αιγιάλεια: Θα κερδίσει αυτός

που δεν παίζει ρόλους “πολιτικούς”;

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Δεν τον έχω γνωρίσει ποτέ, αν και ήταν δήμαρχος διπλανού δήμου (Συμπολιτείας) μ΄ αυτόν της καταγωγής των γονιών μου. Της ωραίας (από τα φυσικά της χαρίσματα και μόνο) Ακράτας, εκεί που μικροί πλατσουρίζαμε στην παραλία της τα καλοκαίρια, με τον πατέρα μου να φορτώνει τα τρία αγόρια του με αξίνες για να ξελιθαρίσουμε τα χωράφια του δικού του πατέρα. Οι καιροί αλλάζουν, η Ακράτα από δω και μπρος θα ξεπηδά μέσα από την συνένωση ως δήμος της ευρύτερης περιοχής, της Αιγιάλειας, με την ελπίδα ο Καλλικράτης να μας βγει σε καλό, αν και μας λείπει λιγουλάκι μυαλό. Το όνομα του Δημήτρη Καλογερόπουλου (στη φωτογραφία) επικράτησε με αισθητή διαφορά στον πρώτο γύρο (με τον Στάθη Θεοδωρακόπουλο, κι αυτός τελείως άγνωστος σε μένα, δεύτερο για τον δεύτερο γύρο).

Οι δημοσιογράφοι με τις (ο Θεός να τις κάνει) αναλύσεις τους φημίζονται επειδή πάντα ή σχεδόν πάντα πέφτουν έξω στις εκτιμήσεις τους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση θα τολμήσω να κάνω δημόσια την δική μου εκτίμηση, βασισμένη στο δημοσιογραφικό αισθητήριο του ρεπορτάζ που ξέρω να κάνω. Το τελικό αποτέλεσμα της Κυριακής θα δείξει κατά πόσο έπεσα μέσα. Εδώ θα ΄μαστε. Σπουδαγμένος νομικά, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος δεν τα πάει καλά με τα πολλά λόγια. Είναι άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων, είναι αυτό που λέμε “δεν μασά τα λόγια του”. Με συνδικαλιστική εμπειρία και κάπου 15ντάχρονη διατριβή στα προβλήματα του τόπου του, πιστεύει ότι ο Καλλικράτης μπορεί να δώσει πνοή και προοπτική.

Ο ίδιος και μερικοί (δεν λέω όλοι!) από αυτούς που τον πλαισιώνουν, έχουν ξεκάθαρους και αδιαπραγμάτευτους στόχους για τον νέο δήμο Αιγιάλειας. Αν και η πολιτική του “ταυτότητα” είναι γνωστή, πορεύεται ακομμάτιστα. Σε συνέντευξή του στη μηνιαία τοπική εφημερίδα της ανατολικής Αιγιάλειας “Χελμός” διαβάζω: “Δεν παίζουμε με ρόλους “πολιτικούς” ή το ένα ή το άλλο ή το παράλλο. Δεν κάναμε την παράταξη “Αυτοδιοικητική Δράση Αιγιάλειας” από παρορμητισμό ή για να καλύψει κάποιο κενό πολιτικό, γεωγραφικό, κ.λ.π. Με την εργατικότητα στη ζωή δείχνουμε πως μπορούμε να είμαστε εργατικοί. Η εργατικότητα είναι η πρώτη και απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία”.

Ο πρώτος γύρος τον επιβράβευσε, ίσως γιατί ο Δημήτρης Καλογερόπουλος δεν ανήκει σε κάποια ελίτ. Είναι άνθρωπος που ξέρει καλά, γιατί τα ζει, τα προβλήματα του απλού δημότη. Γιατί ο ίδιος μεγάλωσε μέσα σε μια λαϊκή, αγροτική οικογένεια και σαν δήμαρχος Συμπολιτείας δούλεψε αρκετά για να λύσει τα προβλήματα της καθημερινότητας. ΄Εδωσε μεγάλο βάρος στην ανακούφιση αυτών που ζουν δίπλα του. 'Ο,τι είπε το ΄κανε, αν και οι αντίπαλοι μιάς συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης το αμφισβητούν. Οι δημότες που απαρτίζουν τον νέο δήμο της Αιγιάλειας γνωρίζουν καλύτερα απ΄ όλους και του δύο (Καλογερόπουλο και Θεοδωρακόπουλο), ώστε να εκτιμήσουν μόνοι τους τι πρέπει να κάνουν στην κάλπη και αυτής της Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου