Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Τα πρώτα γενέθλια στο ...Διαδίκτυο

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

΄Εκλεισα ένα χρόνο στο ...Διαδίκτυο. Σαν σήμερα, στις 28 Γενάρη, γεννήθηκα στην ...μπλογκόσφαιρα με το όνομα ellinas-xoris-ellada. Είμαι ο ίδιος με το ομώνυμο βιβλίο (εκδόσεις “Το Ποντίκι”). 'Ετσι, το μεράκι του ρεπορτάζ με το κυνήγι της είδησης μέσα από την επικαιρότητα βρήκε στέγη στην ηλεκτρονική δημοσιογραφία. Φυσικά δωρεάν, όπως και πριν μισό αιώνα, στα πρώτα χρόνια που μάθαινα την δουλειά στην έντυπη μορφή της. Όταν η σημερινή εξέλιξη της τεχνολογίας ούτε καν περνούσε από το μυαλό κανενός.

Η μεγαλύτερη αυτοϊκανοποίηση είναι η αναγνώριση αυτής της προσπάθειας απ΄ όλους εκείνους που όχι μόνο εκτίμησαν αλλά και πρόβαλαν αμέτρητες φορές το περιεχόμενό της. Ήταν οι λίγοι αλλά σημαντικοί συνάδελφοι που με ήξεραν, δημοσιογράφοι σήμερα στο διαδίκτυο, σε έγκυρα έντυπα στην Ελλάδα, στους αντίποδες και ίσως αλλού. Ξέρουν ποιοι είναι, δεν έχουν την δική μου ανάγκη προβολής.

Τους ευχαριστώ θερμά για την πολύτιμη συνεισφορά τους. Όπως και τις χιλιάδες που έκαναν τον κόπο να με διαβάζουν απ' όπου γης. Υπόσχομαι να συνεχίσω αυτό το στυλ της αποκλειστικής ενημέρωσης, κάτι που έμαθα από τα πρώτα μου βήματα στο επάγγελμα της μαχόμενης δημοσιογραφίας. ΄Οσο, βέβαια, αντέχει βιολογικά το αθεράπευτο μικρόβιο του έρωτα με την πρώτη κυρία. Την είδηση.

Πάντα με κριτήριο το ήθος και σεβασμό στη δεοντολογία από αυτή εδώ την έπαλξη. Με τις αυστηρές αρχές που μεγάλωσε η τελευταία γενιά του ελεύθερου ρεπορτάζ της δεκαετίας του 1960, και την σκέψη όσων απέμειναν στραμμένη σ΄ εκείνους που έφυγαν νωρίτερα από κοντά μας.

3 σχόλια:

  1. Να τα εκατοστήσετε ΚΑΙ στο Διαδύκτιο, ας ελπίσουμε ότι αυτή η μορφή δημοσιογραφίας θα αποδειχθεί πιό σωστή από την κλασσική που έχει προ πολλού ξεφτίσει και ξεφτιλιστεί.....
    Χρόνια Πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aνδρεα νασαι γερός και να συνεχίσεις να μας ενημερώνεις. Είσαι η πλέον πολύτιμη πηγή μας στην Ιβηρική. Θερμούς συναδελφικούς χαιρετισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχομαι ολοψυχα Ζωη, Υγεια, Ελευθερια, για να συνεχισεις με το ιδιο παθος και ζηλο να ενημερωνεις τους "Παπαλανγκι"(ονομα που δινουν οι "αγριοι" και "απολιτιστοι" στο συγχρονο ανθρωπο,που, συμφωνα με τον Εριχ Σοερμαν ,ζει μερα νυχτα σε πολυκατοικια χωρις να γνωριζει τους διπλανους του,που σκεφτεται χωρις σταματημο για να μη θεωρηθει κουτος,που διαβαζει τα παντα επειδη ,δηθεν τον αφορουν,που προσπαθει να φυγει με τις μηχανες του το Σ/Κ για να γλιτωσει απο την προσδιορισμενη και περιχαρακωμενη ζωη του και μ'αυτο τον τροπο να δικαιολογει την αλλοτριωμενη και υποδουλωμενη καθημερινοτητα του...).Ταλοφα(σας αγαπω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή