Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

΄Οταν οι Βρυξέλλες διαπίστωσαν

πώς διασκεδάζουν οι αγρότες μας

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

“Μερεμέτια τέλος” είπε ο πρωθυπουργός στην ελληνική αγροτιά, ξεχνώντας ότι αυτά τα μερεμέτια άρχισαν εδώ και δεκαετίες ολόκληρες, πριν ακόμα και από τον πατέρα του. 'Ολοι μας ξέραμε από καιρό ότι η κάνουλα των επιδοτήσεων θα κλείσει. Παρ΄ όλα αυτά, η πολιτεία δεν έκανε παρά ελάχιστες αλλαγές στις αγροτικές καλλιέργειες. Επαναλαμβάνει το τροπάριο για “μια νέα αρχή”. Με τους αγρότες να ζητούν πάλι κάπου 14 δισ. ευρώ για να διαλύσουν τα μπλόκα. Για να διαλύσουν τελείως και την ελληνική οικονομία, γνωρίζοντας καλά ότι τα τρακτέρ δεν είναι για να κλείνουν τους δρόμους αλλά για να οργώνουν.

Δεν ήταν μόνο οι Σουηδοί που έλεγαν ότι οι επιδοτήσεις διαφθείρουν.΄Ηταν και άλλα κράτη-μέλη της Ενωμένης Ευρώπης, η οποία έγκαιρα έβαλε στόχο να μειώσει σταδιακά αλλά δραστικά τον γεωργικό πληθυσμό στην ήπειρο που ζούμε. Στις Βρυξέλλες οι αρμόδιες υπηρεσίες μάς είχαν πάρει είδηση τι κάνουμε με τα λεφτά που έστελναν. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση διευθυντικού στελέχους της Κομισιόν, υπεύθυνου για τις εισηγήσεις χορήγησης των δισεκατομμυρίων της λεγόμενης Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, ο οποίος επισκέφθηκε προ ετών το δικό μας υπουργείο Γεωργίας και πριν φύγει θέλησε να κάνει μια ...επιτόπια αυτοψία στην ελληνική ύπαιθρο.

Συνοδευόμενος από τον οδηγό αυτοκινήτου που είχε στη διάθεσή του, αποφάσισε να πάει σε χωριά της Αργολίδας. Μετά τις Μυκήνες και το θέατρο της Επιδαύρου, έφαγε και ήπιε στο γραφικό Ναύπλιο. Στην επιστροφή παρακάλεσε τον οδηγό να του δείξει πως διασκεδάζουν οι αγρότες τη νύχτα. ΄Αλλο που δεν ήθελε ο δικός μας! Τον πήγε μέχρι και σε ...σκυλάδικα στην Κορινθία, αφού προηγουμένως τον ενημέρωσε λεπτομερώς για το τι θα έβλεπε, την ατμόσφαιρα στα κέντρα διασκέδασης, τα κορίτσια από τις ανατολικές χώρες και τα σχετικά.

Ο επίσημος επισκέπτης της Κομισιόν εντυπωσιάστηκε. Γεμάτος ο χώρος από πολυτελή αυτοκίνητα, τύπου 4Χ4 τα περισσότερα. Το ίδιο και στο δεύτερο ...σκυλάδικο. Αγρότες σενιαρισμένοι, με ποτά στα χέρια και θηλυκή παρέα. Στις ερωτήσεις “που τα βρίσκουν τα λεφτά για τέτοια ζωή”, ο οδηγός επαναλάμβανε μονότονα “ας είναι καλά οι επιδοτήσεις της ΕΟΚ”. Ο ξένος δεν φάνηκε να εκπλήσσεται και τόσο. Γύρισε στην Αθήνα ξημερώματα. Μετά από ένα δίωρο έπρεπε να είναι στο αεροδρόμιο για τις Βρυξέλλες. Ο οδηγός τον πήγε για καφέ και πρωινό στο κατάμεστο Κολωνάκι. Για να διαπιστώσει πώς περνάνε εκτός υπαίθρου και οι υπόλοιποι πολίτες αυτής της χώρας. Αγρότες και μη.

*Θέλετε κι άλλο; Την περασμένη δεκαετία βρέθηκε στην Αθήνα για ένα 48ωρο ο τότε επίτροπος Τουρισμού της Ε.Ε. (αν θυμάμαι καλά Λουξεμβούργιος). Αφού επισκέφθηκε κι αυτός τα αξιοθέατα σε Μυκήνες και Επίδαυρο, έφαγε στο Λυγουριό και κατά τις 2 το πρωί γύριζε στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Μπροστά στο θέαμα των χιλιάδων αυτοκινήτων πολυτελείας κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου, έξω από τα μπουζουκομάγαζα, ο άνθρωπος τα 'χασε. 'Εδωσε εντολή στο συνοδευτικό περιπολικό της αστυνομίας να κάνει στροφή και να γυρίσει πάλι μέχρι το Φάληρο. Προφανώς για να εμπεδώσει καλά τον τρόπο τού πως ζει ο ΄Ελληνας.
-------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου