Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Και κυρώσεις αν δεν μειώσουμε
το δημοσιονομικό μας έλλειμμα

*Πρόταση του σοσιαλιστή Θαπατέρο

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Καλώς να τον υποδεχτούμε, αλλά να συνειδητοποιήσουμε ότι από δω και μπρος θα πρέπει να τον ανεχτούμε, τουλάχιστον για τα επόμενα δυόμιση χρόνια. Είναι ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Χέρμαν βαν Ρομπάι, 62άχρονος Βέλγος, που έχει προγραμματίσει να μας τιμήσει με την παρουσία του στην Αθήνα μεθαύριο Τρίτη. Τον έβαλαν στη θέση αυτή οι έχοντες το πάνω χέρι σε κάτι τέτοια, οι γαλλο-γερμανοί, για να κάνει ό,τι του λένε. Με την εφαρμογή της νέας συνθήκης της Λισαβόνας, τυπικά είναι ο νάμπερ 1 της Ενωμένης Ευρώπης, με υπαρχηγό την 53άχρονη Βρετανίδα Κάθριν ΄Αστον, η οποία θα είναι και στο τιμόνι της νέας δομής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Ο Ρομπάι θα μας πει ότι έρχεται στα πλαίσια της γύρας γνωριμίας του με τα 27 κράτη-μέλη, αλλά στόχος του είναι να μας κάνει αυστηρές συστάσεις για την μείωση του ελληνικού δημοσιονομικού ελλείμματος. Να μας προειδοποιήσει πως αυτός και οι μηχανισμοί των Βρυξελλών θα έχουν το πάνω χέρι στην έξοδο από την οικονομική κρίση. Και δεν μιλάμε για...υπαλλήλους της κομισιόν που ξετινάζουν όλα τα οικονομικά στοιχεία στις συναντήσεις τους με ΄Ελληνες υπουργούς (αυτή και αν δεν είναι ξεφτίλα!), αλλά για τον πρόεδρο του νέου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Τον άνθρωπο στον οποίο πέφτει η ευθύνη να μας βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο.

Ναι, μόλις πριν 48 ώρες στη Μαδρίτη, ο Ισπανός σοσιαλιστής πρωθυπουργός, ο Θαπατέρο, έδειξε τον ευρισκόμενο δίπλα του Ρομπάι, μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, σε μια προσπάθεια να βγάλει από πάνω του την αντιμετώπιση της οικονομικής κατάρρευσης στη χώρα του. Σαν να μη έφτανε αυτό, ο επονομαζόμενος τον τελευταίο καιρό από τους αντιπάλους του και Mr.Bean (ο γνωστός σ΄ όλους μας χαρισματικός κωμικός, που υποδύεται ο 'Αγγλος ηθοποιός Rowan Atkinson και κάποιοι χάκερ κατάφεραν να μπουν για λίγες ώρες στην ιστοσελίδα της ισπανικής προεδρίας αλλάζοντας την φωτογραφία του Θαπατέρο με αυτή του Mr. Bean), ζήτησε από τον Ρομπάι να επιβληθούν από δω και μπρος κυρώσεις στις χώρες που δεν εφαρμόζουν κατά γράμμα το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Αν δεν το έχει ήδη πληροφορηθεί ο μεθαυριανός αμφιτρύων, ο κ. Παπανδρέου, καλό θα είναι να προσέξει τον υψηλό επισκέπτη του. Με την εφαρμογή της συνθήκης της Λισαβόνας από την πρώτη του μήνα της νέας χρονιάς, η φιγούρα του εκάστοτε πρόεδρου της εξαμηνιαίας προεδρίας δεν θα μετρά ουσιαστικά σε τίποτα. Το πάνω χέρι θα έχουν οι Ρομπάι, Μπαρόσο και η Mrs ΄Αστον. Ο πρώτος, ultra καθολικός και φανατικός φίλος της μπλογκόσφαιρας, δεν παραλείπει να καταφεύγει συνήθως δύο φορές τον χρόνο σε κάποιο μοναστήρι για να προσευχηθεί και να στοχαστεί. Για τους εγκέφαλους της ελληνικής διπλωματίας, καλό θα είναι να αναζητήσουν την ομιλία του την περασμένη Πέμπτη στη Γερμανία. Χαρακτήρισε τον ρόλο του σαν “Αρχή μιας νέας περιπέτειας”.

1 σχόλιο:

  1. Να λέμε ευτυχώς που την "βρωμοδουλιά", που θάπρεπε να κάνουν οι πολιτικοί μας, αναλαμβάνουν να την φέρουν σε πέρας οι κοινοτικοί μας φίλοι. Μαύρο φίδι θα μας είχε φάει αν δεν είχαμε το Ευρουδάκι και την παρουσία της κοινότητας.
    Σκάμε λοιπόν και ακολουθάμε κατα γράμμα τις οδηγίες μπας και την ξεφύγουμε και γίνουμε επιτέλους και εμείς Κράτος και Ευρωπαίοι πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή