Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Τρεις οι ενδιαφερόμενοι για

το “Καρφί" του Κακαουνάκη
*Η οικογένεια καταλήγει στην πώλησή του

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Τρεις είναι οι ενδιαφερόμενοι για να αγοράσουν την εβδομαδιαία αποκαλυπτική εφημερίδα “Στο Καρφί”, που μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2001 κυκλοφορούσε καθημερινή. “Το αγαπημένο δημοσιογραφικό παιδί”, όπως συνήθιζε να αποκαλεί το “Καρφί” ο αξέχαστος Νίκος Κακαουνάκης, φαίνεται ότι αλλάζει οριστικά χέρια. Στην απόφαση αυτή καταλήγει η οικογένεια του ρεπόρτερ των αποκλειστικών ειδήσεων.

Θυμάμαι το λόγια του, όταν αποφάσισε να το βγάλει σε μια εποχή που όλα σχεδόν τα έντυπα πρόσφεραν παντός είδους εμπόρευμα: “Εγώ θα πουλάω ειδήσεις και όχι τηγάνια”. ΄Ετσι κι έγινε, με αποτέλεσμα το αναγνωστικό κοινό όλων των πολιτικών προτιμήσεων να τον τιμήσει από την πρώτη ημέρα. Οι κυκλοφορίες ανέβαιναν, το ίδιο και τα κέρδη, χωρίς να μπαίνει μέσα. Μέχρι που μια απλή χειρουργική επέμβαση έφερε το μοιραίο.

Οι δύο από τους τρεις υποψήφιους αγοραστές έχουν σχέση με τον μιντιακό χώρο, είναι γνωστά ονόματα, αλλά δεν αποκλείεται ο τελικός αγοραστής “να βάλει μπροστά” επίσης γνωστό όνομα της δημοσιογραφίας. Ξέρω ότι ο Νίκος τα τελευταία δύο χρόνια σκεφτόταν να την πουλήσει, αλλά το μικρόβιο της δουλειάς του δεν του επέτρεπε να χωριστεί από το “παιδί” του. Είχε κουραστεί με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Ένα βράδυ τρώγαμε με τον Κακαούνη, όταν ιδιοκτήτης άλλης εβδομαδιαίας εφημερίδας του έκανε στα σοβαρά πρόταση να την αγοράσει. ΄Ομως, εκείνος είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του Κώστα Γιαννόπουλου (διευθυντή) και στα στελέχη της εφημερίδας. Μόνη του επιφύλαξη ήταν μήπως ο αγοραστής άλλαζε την πολιτική γραμμή της εφημερίδας.

Κοντός ψαλμός αλληλούια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου