Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011


23 Φεβρουαρίου

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

23/Φ. Σημαδιακή μέρα κι αυτή. Συμμετέχοντας συμβολικά στη δικιά μας απεργία (της ΕΣΗΕΑ), κράτησα την ανάρτηση για σήμερα. Στρώθηκα να γράψω αυτές τις γραμμές αργά το βράδυ, για να ΄χω πληρέστερη εικόνα της επικαιρότητας. Η έμπνευση ήρθε νωρίς το πρωί βλέποντας σε ζωντανή μετάδοση από την ισπανική κρατική τηλεόραση την “ώρα του πρωθυπουργού”. Ξέρετε, τις γνωστές χωρίς κανένα νόημα λογομαχίες των πολιτικών που σπάνια βγάζουν είδηση, με τον κόσμο τριγύρω τους να υποφέρει από την ανικανότητά τους να διαχειριστούν την γενικευμένη οικονομική κρίση, να μην τους εμπιστεύεται και να τους σιχτιρίζει.

23/Φ. Θυμάστε πριν 30 χρόνια τον αντισυνταγματάρχη της ισπανικής πολιτοφυλακής να μπαίνει στη Βουλή με το περίστροφο στο χέρι κραυγάζοντας και πυροβολώντας “Προσοχή, όλοι στο πάτωμα”, με υπουργούς και 350 βουλευτές να κρύβονται σαν τα ποντίκια κάτω από έδρανα; Μόνο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ένας απόστρατος στρατηγός έμεινε όρθιος και πήγε να διαμαρτυρηθεί, αλλά οι πολιτοφύλακες τον έπιασαν από τον γιακά και τον ακινητοποίησαν αμέσως με μια τρικλοποδιά. Η φαρσοκωμωδία της απόπειρας επιβολής νέας στρατιωτικής δικτατορίας κράτησε μόνο μερικές ώρες. ΄Εμεινε στην ιστορία σαν ¨τσαπούθα”, προχειροδουλειά στη γλώσσα μας, για να παίζει τώρα στους κινηματογράφους σαν ταινία.

23/Φ. Στην ίδια αίθουσα χτες η λεκτική αψιμαχία του σοσιαλιστή πρωθυπουργού με τον αρχηγό της συντηρητικής αντιπολίτευσης. Η ατμόσφαιρα δεν προσφέρεται για διαξιφισμούς, με τον Θαπατέρο να απαντά στον Ραχόι σε ήπιους τόνους, κλείνοντας με την προτροπή “Δεν θέλω να υπάρξει αντιπαράθεση. Η αξιοπρέπεια, η ενότητα όλων μας, η ελευθερία των θεσμών μας και η δημοκρατία δεν το επιτρέπει αυτή η στιγμή σ΄ αυτή την αίθουσα που υπέφερε έστω και για λίγες ώρες κι έγινε στόχος στέρησης των δημοκρατικών μας θεσμών για βίαια ανατροπή του Συντάγματος”. Την ίδια ώρα, στο δικό μας Σύνταγμα (την πλατεία) οι απεργοί μούτζωναν το Κοινοβούλιο κραυγάζοντας “κλέφτες, κλέφτες” και το χιλιοειπωμένο σύνθημα “Να καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή”.

23/Φ. Τα ξένα δελτία ειδήσεων προβάλλουν τις συνεχιζόμενες θηριωδίες του συνταγματάρχη Καντάφι (φωτογραφία), με τους Λίβυους διαδηλωτές να καίνε την “πράσινη βίβλο” του σατράπη, ενώ στην “πράσινη πλατεία” οι δικοί του τον επευφημούσαν κυματίζοντας πράσινα μαντήλια (να υπενθυμίσω τα υμνητικά εγκώμια του συχωρεμένου Ανδρέα Παπανδρέου και πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τον τύραννο ή τα αντίτυπα της “πράσινης βίβλου” της Μεγάλης Αραβικής Λιβυκής Σοσιαλιστικής Λαϊκής Τζαμαχιρίγιας σε πράσινες Τοπικές Οργανώσεις;). Αμέσως μετά οι σκηνές από το δικό μας “κράτος των μαζών” (απόδοση της λέξης Τζαμαχιρίγια), με τον αστυνομικό να καίγεται και τα έκτροπα των ...γνωστών αγνώστων στην καρδιά της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου