Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011


Αποχή από σεξ του ωραίου φύλου στο

Βέλγιο λόγω της 8μηνης ακυβερνησίας

*Και συνθήματα στις Βρυξέλλες του τύπου “Κλείστε τα πόδια”

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Να που μερικοί πιστεύουν πως η συνειδητή αποφυγή απόλαυσης κάθε σεξουαλικής δραστηριότητας, μπορεί να λύσει ένα σοβαρό πολιτικό πρόβλημα σε μια χώρα! Σαν αυτό της μη εξεύρεσης λύσης επί οκτώ μήνες για τον σχηματισμό κυβέρνησης από τα πολιτικά κόμματα στο Βέλγιο. Στις Βρυξέλλες, διευθυντήριο της τύχης όλων μας, το αδιέξοδο ανάγκασε μια φλαμανδή σοσιαλίστρια του κόμματος SPA να προτείνει αποχή από σεξ. Μέσα σε λίγες ώρες το κέντρο της πόλης όπου χτυπά η καρδιά της Ευρώπης γέμισε με διάφορα συνθήματα, όπως αυτό που βλέπετε παραπάνω ή του τύπου “Κλείστε τα πόδια”.

Σαφέστατα, το μήνυμα απευθυνόταν στις γυναίκες, χωρίς να διευκρινίζεται αν αφορούσε μόνο τις κυρίες (κάθε είδους) των βουλευτών των κομμάτων που έχουν ρίξει το Βέλγιο σε ακυβερνησία ή γενικότερα σ΄ όλο το ωραίο φύλο. Την πρόταση για αποχή από σεξ λάνσαρε η Marleen Temmerman, γυναικολόγος πέρα από πολιτικός, μήπως και συγκινηθούν οι συνάδελφοί της (προφανώς οι περισσότεροι αρσενικοί και λιγότεροι του ασθενούς) και φτιάξουν επί τέλους κυβέρνηση.

Βέβαια, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ήδη άρχισαν να ισχυρίζονται πως “το κλείσιμο των ποδιών” θα δημιουργήσει πιο σοβαρά προβλήματα, όπως υποψίες για συζυγικές απιστίες και όλα τα συμπαρομαρτούμενα. Η κάποιας ηλικίας Marleen πρότεινε αυτού του είδους την αποχή μέσω της τοπικής εφημερίδας “De Standaard”, ίσως έχοντας υπόψη της κάτι παρόμοιο που έγινε το 2009 στην Κένυα, αλλά με πενιχρά αποτελέσματα για την πλειοψηφία της εκεί τοπικής κοινωνίας.

“Ντροπή μια μεγάλη χώρα να παραμένει χωρίς κυβέρνηση” έλεγαν τα πλακάτ των διαδηλωτών στους δρόμους των Βρυξελλών προ δεκαπενθημέρου. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε αν οι πολιτικοί του Βελγίου θα μπορέσουν ν΄ αντέξουν την αποχή από αυτό το ωραίο σπορ, σε περίπτωση που πιάσει το σύνθημα της Marleen ή η χώρα τους θα ξεπεράσει το ρεκόρ του Ιράν (289 ημέρες χωρίς κυβέρνηση , αλλά όχι με σεξοαπαγόρευση)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου