Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011


Το άλλο πρόσωπο του Τζούλιαν Ασάντζ

αποκαλύπτει σε βιβλίο συνεργάτης του

*Είναι παρανοϊκός ,αυταρχικός, με αδυναμία στις νεαρές κοπέλες

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Έγινε πασίγνωστος σ΄ όλο τον κόσμο αποκαλύπτοντας τα μυστικά των άλλων (κυρίως των Αμερικάνων), ακολούθησαν οι ερωτικές του επιδόσεις στη Σουηδία (είναι στο στάδιο των διώξεων), με το όλο σήριαλ να έχει πολλά επεισόδια σε βάθος χρόνου. Σαν μια ατέλειωτη κατασκοπευτική νουβέλα, η ειρωνεία τον θέλει να έρχεται η σειρά του να υποστεί τις αποκαλύψεις ενός πρώην δικού του ανθρώπου. Αφορά την σκοτεινή πλευρά του ιδρυτή των “γρήγορων διαρροών”, της ιστοσελίδας Wikileaks, του αυστραλογεννημένου Τζούλιαν Ασάντζ(φωτογραφία) γραμμένη σε βιβλίο από τον Γερμανό Daniel Domscheit-Berg, το δεξί χέρι του πρώτου από το 2008 μέχρι τις αρχές της περασμένη χρονιάς.
Μοιάζει με προσωπική εκδίκηση στενού συνεργάτη του Τζούλιαν, με τον συγγραφέα να βγάζει στη φόρα όλα τα άπλυτα του πρώην αφεντικού του. Θα ΄λεγα πως ο 33 ετών Γερμανός μετατρέπει το μίσος του σε βιβλίο, με τίτλο “Μέσα στα Wikileaks. Στα δίχτυα του πιο επικίνδυνου τόπου στον κόσμο”, σε πρόχειρη μετάφραση, το οποίο κυκλοφορεί ήδη στη Γερμανία και προς το τέλος Μαρτίου θα εκδοθεί και σ΄ άλλες γλώσσες. Περιγράφει λεπτομερώς την προσωπικότητα και όλη συμπεριφορά του Αυστραλού, ομολογώντας πως οι πρώτες τους διαφωνίες ήταν οικονομικής φύσης για να φτάσουν αργότερα σε επικίνδυνο σημείο, μέχρι του να απειληθεί η ζωή του.
Σύμφωνα με τα όσα διηγείται στο βιβλίο του ο Ντανιέλ, ο Τζούλιαν είναι ένας μυθομανής ικανός να σου διηγηθεί τρεις διαφορετικές ιστορίες για το παρελθόν του, ένας παρανοϊκός αλλά με πολλές ικανότητες, ασυγκράτητος να αποκτήσει δύναμη. 'Οσο για τις ερωτικές του επιδόσεις, είχε αδυναμία στις νεαρές κοπέλες, κατά προτίμηση κάτω των 22 ετών, χωρίς όμως να τους επιτρέπει να κάνουν πολλές ερωτήσεις. Λέει χαρακτηριστικά: “Συχνά τον άκουγα να ισχυρίζεται πως είναι περήφανος για τα παιδιά που έχει αφήσει πίσω ανά τον κόσμο. Φαινόταν να διασκεδάζει με την ιδέα ότι έχει πολλούς Τζουλιανσίτος σε κάθε ήπειρο”. Αλλά το βιβλίο δεν περιέχει μόνο προσβολές. Εξηγεί πως λειτουργεί η ιστοσελίδα των “Γρήγορων διαρροών”.
Τουλάχιστον μέχρι πριν λίγους μήνες. Ο συγγραφέας ήταν ένας δυσδιάκριτος λάτρης της πληροφορικής, μέλος μιας λέσχης με την επωνυμία Chaos Computer Club, όταν γνώρισε τον Αυστραλό το 2007 και δέθηκαν από την πρώτη στιγμή. Αρχικά ήταν οι δύο βασικοί συντελεστές των Wikileaks, χρησιμοποιούσαν διαφορετικά ψευδώνυμα, γρήγορα απέκτησαν κι άλλους συνεργάτες χωρίς μόνιμες αποδοχές, λειτουργώντας κάτω από μυστικές συνθήκες, με πολλές προφυλάξεις, χωρίς να τος ενδιαφέρουν σε πρώτο στάδιο οι πηγές των πληροφοριών τους. Οι σχέσεις τους άρχισε να χαλάει όταν ο Ασάντζ εμφανιζόταν πλέον σαν ιππότης της διαφάνειας και την απόφασή τους να διευρύνουν το μήνυμά τους με την συνεργασία των πέντε έγκυρων εντύπων να βγουν στη δημοσιότητα τα δεκάδες χιλιάδες έγγραφα των αμερικανικών διπλωματικών αποστολών ανά τον κόσμο. Όσο για τον συγγραφέα, αφιερώθηκε τώρα στο δική του διαδικτυακή πλατφόρμα Openleaks. ΄Εχω την αίσθηση ότι το βιβλίο του θα ενδιαφέρει αρκετό κόσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου