Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011


Η μεγάλη απάτη της δημοσιογραφίας

στην κρατική εφημερίδα “Al Ahram”

*Την παραδέχτηκε μετά 3 ημέρες ο Αιγύπτιος αρχισυντάκτης της

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

΄Οταν η δημοσιογραφία είναι ιδιοκτησίας του κράτους, επόμενο είναι να κάνει όλα τα κέφια του αφεντικού της. Στην προκειμένη περίπτωση τού μέχρι την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα δικτάτορα Μουμπάρακ. Η γνωστή αιγυπτιακή εφημερίδα “Al Ahram” δημοσίευσε την πρώτη παραπάνω φωτογραφία, παρουσιάζοντας τον φευγάτο πρόεδρο της χώρας να ηγείται των άλλων επισήμων που πήραν μέρος τον περασμένο χρόνο στην τελευταία σύσκεψη (στην Ουάσινγκτον) για την επίλυση του Μεσανατολικού. Απάτη καραμπινάτη.

Η σωστή φωτογραφία είναι η παραπάνω δεύτερη, με τον Ομπάμα να οδηγεί τους συμμετέχοντες στην σύνοδο κορυφής, ακολουθούμενος από τους Νετανιάχου (Ισραήλ), Αμπάς (Παλαιστίνης), Αμπτουλάχ (Ιορδανίας) και τελευταίο αριστερά με καθαρή διαφορά τον εκδιωχθέντα από την λευκή εξέγερση του αιγυπτιακού λαού. Δεν μιλάμε για απλό ρετουσάρισμα, αλλά για ξεφτίλα της εφημερίδας, που έγινε αντιληπτό αμέσως από πολλούς και ανάγκασε τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας Osama Saraya να παραδεχτεί την απάτη τρία 24ωρα αργότερα.

Δημοσίευσε στην εφημερίδα του την γελοία δικαιολογία ότι ήθελε να δείξει τον ...“ηγετικό ρόλο του Μουμπάρακ στην ειρηνευτική διαδικασία”. Αυτά για την αρχαιότερη (1876) και μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα στην Αίγυπτο, έτσι για να μάθει ο κόσμος πώς γίνεται η δημοσιογραφία. Η ίδια εφημερίδα, έγραψε μόλις χτες ότι ο Μουμπάρακ είχε εγκαταλείψει τις τελευταίες δύο ημέρες το προεδρικό μέγαρο και είχε καταφύγει σε στρατιωτική βάση κοντά στο Κάιρο. Σύντομα θα μάθουμε αν κι αυτό είναι αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου