Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Ο απλός πολίτης θα πληρώσει το χρέος

της 35ντάχρονης πελατειακής πολιτικής

*Μεγαλοδημοσιογράφοι εναντίον πολιτικών αρχηγών

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Ε βέβαια! Εδώ που φτάσαμε -και που 'σε ακόμα μέχρι εκεί που θα καταλήξουμε- αυτό έλλειπε να μη το δούμε κι αυτό. Οι δύο βασικοί συντελεστές της σημερινής ελληνικής κατάντιας, πολιτικοί και μεγαλοδημοσιογράφοι των ηλεκτρονικών ΜΜΕ -όχι βέβαια του γραπτού λόγου των εφημερίδων που ξέραμε μέχρι τα τέλη του 1990- βρίσκονται τώρα απέναντι ο ένας στον άλλο. Οι δεύτεροι άρχισαν να τα ρίχνουν στους πρώτους. Παραδέχονται αδιάντροπα, αφού μέχρι τώρα το κράταγαν...μυστικό, ότι για ό,τι φαύλο έγινε τα τελευταία 35 χρόνια φταίνε οι πολιτικοί αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων. Πεθαμένοι και ζωντανοί.

Στο στόχαστρο το μεταπολιτευτικό σύστημα, λίγες μόλις ώρες πριν την ανακοίνωση των μέτρων για την σωτηρία της χώρας, με ...σωτήρες τους ίδιους πρωταγωνιστές. Το είδατε με τα μάτια σας και το ακούσατε με τα αυτιά σας σε δελτία (ο Ύψιστος να τα κάνει) ειδήσεων σε ...μεγάλα τηλεπαράθυρα. ΄Οταν ένας απ΄ αυτούς που έφυγε πρόσφατα (ξαφνικά και κυρίως άδικα) ομολογούσε κάθε τόσο και λιγάκι πως “Εμείς οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί καταντήσαμε έτσι την Ελλάδα”, μερικοί τον σιχτίριζαν. Οι χυδαίες ύβρεις τον συνοδεύουν ακόμα και τώρα εκεί που αναπαύεται η ψυχή του. Είχε το θάρρος να παραδεχτεί ότι και ο ίδιος ήταν μέρος του προβλήματος.

Από το ... “Λεφτά υπάρχουν”, στο ... “ Δεν υπάρχει σάλιο”. Σε λίγο θα στεγνώσουμε και δεν θα μπορούμε ούτε να τους φτύσουμε. Τους πολιτικούς και τους συν αυτών, που βέβαια αγωνίζονται να αποτινάξουν τις ευθύνες τους και να διατηρήσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα. Τον λογαριασμό του δυσβάσταχτου εξωτερικού χρέους τον στέλνουν στο εκλογικό σώμα. Αυτό θα πληρώσει τη νύφη, ίσως γιατί αυτό τους έστελνε στην εξουσία. Μόλις τώρα τολμούν να ομολογήσουν δειλά-δειλά την πελατειακή πολιτική των τελευταίων 35 ετών. Παραδέχονται ότι έβλεπαν τον πολίτη σαν πελάτη. Του έδιναν ό,τι ζητούσε, με αντάλλαγμα την ψήφο του.

Μπροστά στο φάσμα της φτώχειας και της κοινωνικής έκρηξης, δεν φτάνει ένα Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Μια κυβέρνηση καταξιωμένων πολιτικών και διακεκριμένων πολιτών, με τον εκλεγμένο πρωθυπουργό, θα ήταν μια ελπίδα ανακούφισης. Το κλίμα που δημιουργούν τα δικά μας ΜΜΕ μεταφέρεται στα ξένα. Και είναι εκρηκτικό από τα νέα μέτρα λιτότητας που έρχονται τις επόμενες ώρες. Την ίδια ώρα κλείνουμε μόνοι μας την πόρτα εισόδου στον ξένο τουρίστα. Πού να ΄ρθει όταν βλέπει αμπαρωμένες τις εισόδους των ξενοδοχείων στο Σύνταγμα και κρουαζιερόπλοια που δεν τα αφήνουν οι απεργοί να σαλπάρουν! Σαλπάρουν όμως για την ξενιτιά χιλιάδες απεγνωσμένοι ΄Ελληνες. Σε αναζήτηση καλύτερης τύχης σε άλλες χώρες. Είναι να μη πληγώνεται η ψυχή σου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου