Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Όλη η αλήθεια για την απειλή Σαρκοζί

στην Μέρκελ για το θέμα της Ελλάδας

*Τι μου είπε σήμερα ο Ισπανός συνάδελφός μου

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

΄Οταν γίνεται η μισή δουλειά, στην προκειμένη περίπτωση όταν δεν γίνεται όλη η μετάφραση του σημερινού δημοσιεύματος της ισπανικής έγκυρης εφημερίδας “El Pais” με τον ισχυρισμό της ότι ο Γάλλος πρόεδρος, Σαρκοζί, απείλησε ότι η χώρα του θα εγκαταλείψει το ευρώ αν η Μέρκελ αρνηθεί να δοθεί οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, κάτι που αποδίδεται σε κουβέντα του Ισπανού πρωθυπουργού με στελέχη του κόμματός του την περασμένη Τετάρτη, τότε οι διαψεύσεις πέφτουν βροχή. Κάπως έτσι παρουσιάστηκε σήμερα στα ελληνικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ η είδηση, για να διαψευστεί λίγες ώρες αργότερα.

Η διάψευση έγινε από την Ισπανία, Γαλλία και Γερμανία. Η όλη αλήθεια για το δημοσίευμα του συναδέλφου Javier Casqueiro στην “El Pais”, περιέχει και άλλες δύο εκδοχές αυτών που πράγματι είπε ο Ζαπατέρο, στη συνέχεια ερμηνεύτηκαν από στελέχη του σοσιαλιστικού κόμματος και τελικά μεταφέρθηκαν στον δημοσιογράφο. Η πρώτη εκδοχή είναι αυτή που μεταφράστηκε παραπάνω, χωρίς όμως να περιλαμβάνει τις άλλες δύο εκδοχές του δημοσιεύματος. Σύμφωνα μ΄ αυτές (και ολόκληρο το δημοσίευμα):

*Ο Ζαπατέρο φέρεται να είπε ότι Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία έκαναν ένα κοινό μέτωπο απέναντι στη Γερμανία και ο Σαρκοζί έφτασε στο σημείο να απειλήσει την Μέρκελ να διαλύσει το παραδοσιακό γαλλο-γερμανικό μέτωπο, που τόσα χρόνια τώρα διευθύνει την Ευρώπη.

*Άλλη ερμηνεία των όσων λέγεται ότι είπε ο Ζαπατέρο, είναι ότι ...αν αυτή την περίοδο, με όσα συμβαίνουν, η Ευρώπη δεν είναι ικανή να δώσει μια ενωμένη απάντηση, τότε το ευρώ δεν έχει νόημα.

Από το όλο δημοσίευμα είναι σαφές ότι, κατά την πολύωρη συνάντηση του Ισπανού πρωθυπουργού με τα περιφερειακά στελέχη του κόμματός του, σχετικά με όσα έγιναν την περασμένη Παρασκευή στην έκτακτη σύνοδο των Βρυξελλών, υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες. Σε συνομιλία μου πριν από λίγο με τον Ισπανό συνάδελφο (Javier Casqueirο), με διαβεβαίωσε ότι στο δημοσίευμά του παραθέτει τρεις διαφορετικές ερμηνείες από τα περίπου 30-40 κομματικά στελέχη που συναντήθηκαν επί δίωρο με τον πρωθυπουργό τους, στον οποίο όμως δεν αποδίδει απ΄ ευθείας καμία δήλωση. Ακόμα ότι, η πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ντε λα Βέγκα, δήλωσε σήμερα πως δεν γνωρίζει τι ειπώθηκε, άρα δεν διέψευσε τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου