Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Σάββατο 15 Μαΐου 2010


Ένας πρωτοφανής εμπαιγμός για τους

δήμους Αιγείρας-Ακράτας-Διακοπτού

*Κινητοποιούνται δυναμικά και καταγγέλλουν το ΠΑΣΟΚ

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν οι δήμοι Αιγείρας, Ακράτας και Διακοπτού, καταγγέλλοντας ομόφωνα την πολιτική της κυβέρνησης στη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, κυρίως για την υπαναχώρησή της χωρίς να δοθεί καμία απολύτως εξήγηση από κανένα εκπρόσωπό της. Αιτία το ότι δεν ελήφθησαν υπόψη οι αποφάσεις των τριών δήμων για την δημιουργία δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας, με έδρα το Διακοπτό, όπως και οι προτάσεις της ΚΕΔΚΕ και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε χθεσινή συνεδρίαση (στη φωτογραφία οι δήμαρχοι και οι αρχηγοί της μειοψηφίας των τριών δήμων), που ουσιαστικά εξελίχθηκε σε μια ευρεία λαϊκή συνέλευση με συμμετοχή πολλών δημοτών:

*Καταδικάζεται η συμπεριφορά ορισμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο νομό Αχαΐας και καταγγέλλονται ονομαστικά στον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και τον γραμματέα της κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος. Με ομόφωνη απόφαση θεωρούνται ανεπιθύμητοι στην Ανατολική Αιγιάλεια. Ακόμα, καλεί όλους τους βουλευτές του νομού να πάρουν δημόσια θέση για το χωροταξικό, σύμφωνα με τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και της ΚΕΔΚΕ.

* Συγκροτείται επιτροπή αγώνα όπου θα συμμετέχουν οι δήμαρχοι, οι αρχηγοί των μειοψηφιών στα δημοτικά συμβούλια καθώς και διακεκριμένοι πολίτες, προκειμένου να συντονίσει και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να υλοποιηθεί η πρόταση περί δημιουργίας δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας.

*Οι δήμαρχοι Αιγείρας, Ακράτας και Διακοπτού καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι θα υποβάλουν εντός της εβδομάδας τις παραιτήσεις του στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και θα προχωρήσουν σε κλείσιμο των όλων των δημοτικών καταστημάτων και των υπηρεσιών των δήμων. Ακόμα, όλα τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων και μαζικών φορέων της περιοχής παραιτούνται άμεσα και καλούν το Πρωτοδικείο Καλαβρύτων να ορίσει νέα.

*Η επιτροπή αγώνα αποφάσισε να πάει μαζί με όσους δημότες επιθυμούν αύριο Δευτέρα στην Αθήνα, επιδιώκοντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών. Για το σκοπό αυτό θα ενοικιαστούν λεωφορεία. Επίσης, σε νέα λαϊκή συνέλευση θα αποφασιστούν περαιτέρω ενέργειες, όπως ο αποκλεισμός της νέας Εθνικής Οδού, αποκλεισμός διαρκείας της ΔΟΥ Ακράτας και αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής (Οδοντωτός) Διακοπτού – Καλαβρύτων.

*Στο ομόφωνο ψήφισμα δηλώνεται ρητά και κατηγορηματικά ότι σε περίπτωση μη δημιουργίας δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας και ένταξη των δήμων Αιγείρας, Ακράτας και Διακοπτού σε έναν ευρύτερο δήμο, τότε κατά τη διαδικασία των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Νοεμβρίου 2010, δεν θα υποβληθεί καμία υποψηφιότητα δημοτών από τους τρεις δήμους, καθιστώντας έτσι αδύνατη τη συγκρότηση ψηφοδελτίων και καλεί όλους τους δημότες της Ανατολικής Αιγιάλειας σε αποχή από την εκλογική διαδικασία.

Υ.Γ. Επειδή οι ρίζες μου είναι από την Ακράτα, γνωρίζω από κοντά όλο το παρασκήνιο του πολιτικού παιχνιδιού της κυβέρνησης (και ενός μικρού μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ε!). Προτιμώ, όμως, να περιμένω, πριν σας το αποκαλύψω. Ίσως γιατί ελπίζω να συνειδητοποιήσουν οι πρωταγωνιστές του, ότι αυτό το άθλιο -πολιτικό και μόνο- δούναι και λαβείν δεν πάει άλλο. Έστω και την τελευταία στιγμή, πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή. Εδώ είμαστε....

1 σχόλιο:

  1. Τα λόγια είναι περιττά. Πράξεις και δυναμικές κινητοποιήσεις...(θυμήθηκα το βιβλίο σου, Αντρέα)

    Το ανέβασα στο facebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή