Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Επικοινωνιακή επιτυχία στο εξωτερικό,

δυσεπίλυτα προβλήματα στο εσωτερικό

*Δεν είναι απαλλαγμένες ευθυνών οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Είναι ευχάριστο πως δεν πέρασε απαρατήρητη μια μεγάλη επιτυχία του Έλληνα πρωθυπουργού. Την επεσήμανε στην πρώτη σελίδα της “Καθημερινής” ο φίλος συνάδελφος Κώστας Ιορδανίδης, έμπειρος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Στο χθεσινό του άρθρο με τίτλο “Μια επιτυχής περιοδεία”, εξηγεί το γιατί: “Πέτυχε να προσδώσει διεθνή διάσταση σε μια κακοδαιμονία της ελληνικής οικονομίας, που απλώς επιδεινώθηκε από την διεθνή δημοσιονομική κρίση και έλαβε διαστάσεις δυσανάλογες στα ΜΜΕ των δυτικών κρατών”. Ευτυχώς που τα τελευταία 24ωρα τα ίδια ΜΜΕ αντικατοπτρίζουν αυτή την επικοινωνιακή επιτυχία για την χώρα μας.

Το εξαήμερο 5-10 Μαρτίου 2010 σίγουρα θα ξεχωρίζει στην πολιτική σταδιοδρομία του Γιώργου Παπανδρέου. Οι συναντήσεις του με Μέρκελ, Σαρκοζί και Ομπάμα το διάστημα αυτό, αποδείχτηκε ότι δεν ήταν μια γύρα ελεημοσύνης, ζητιανιάς ή για να εκλιπαρήσει, όπως έγραφαν συνεχώς τα δικά μας ΜΜΕ. Εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να είναι, αφού κανείς δεν χαρίζει χρήματα, άσε που δεν το επιτρέπουν οι νομισματικοί κανόνες της Ε.Ε. ΄Ηταν μια σειρά συναντήσεων για να αναδείξει το σημαντικό και ουσιαστικό στοιχείο της άγριας εκμετάλλευσης των σπεκουλαδόρων που ελέγχουν το κεφάλαιο και δεν διστάζουν να “πίνουν το αίμα” των αδύναμων.

Το στοιχείο αυτό, παράλληλα με την ιδέα διευθυντικού στελέχους ενός think tank των Βρυξελλών για την καθιέρωση ενός είδους Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, προβλήθηκε κατά τον καλύτερο τρόπο από το σύνολο των διεθνών ΜΜΕ. Η απόλυτη ομοφωνία των ξένων ηγετών στα όσα τους ανέπτυξε ο Έλληνας πρωθυπουργός, δεν ήταν μόνο μια πολιτική νίκη αλλά και ένα ηχηρό μήνυμα για Wall Street, διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και τράπεζες αυτού του είδους, πέρα του ότι ικανοποίησε και την κοινή γνώμη στην Ευρώπη. Η επικοινωνιακή επιτυχία χρεώνεται αποκλειστικά στον Γιώργο Παπανδρέου, με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ να μην είναι απαλλαγμένες για το τωρινό χάλι της ελληνικής οικονομίας.

Η επιτυχία δεν οφείλεται μόνο στην επισήμανση εφημερίδων ότι “Ο Παπανδρέου γεννήθηκε και σπούδασε στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να μιλά άριστα τα αγγλικά, όπως αποδείχτηκε στις τόσες συνεντεύξεις του με τα αμερικανικά ΜΜΕ”. Τονίζουν ότι το κομβικό σημείο της επιτυχίας ήταν η επιμονή του στο “Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ πρέπει να πουν “μέχρι εδώ” στους κερδοσκόπους που δεν υπολογίζουν τις επιπτώσεις σε οικονομικά συστήματα κρατών, στην δημιουργία εκατομμυρίων ανέργων, στην διάλυση οικογενειών που δεν μπορούν να πληρώσουν το σπίτι τους και στην μείωση των συντάξεων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου