Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Η Ισπανία διαψεύδει κατηγορηματικά

ότι η Ελλάδα δεν συνεργάστηκε για

την σύλληψη του αρχηγού της μαφίας

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Η Εισαγγελία Κατά της Διαφθοράς στην Ισπανία διαψεύδει κατηγορηματικά ότι οι αρμόδιες αρχές της Ελλάδας δεν συνεργάστηκαν επαρκώς ή έδειξαν αδιαφορία, με αποτέλεσμα να διαφύγει ο υποτιθέμενος αρχηγός της “Επιχείρησης Java” από την χώρα μας. Πρόκειται για τον Lasa Shunshanasvili,ο αδελφός του οποίου (Kakhaber) συνελήφθη προχτές μαζί με άλλους 23 σε διάφορες πόλεις της Ισπανίας. Στην ίδια επιχείρηση των αστυνομικών αρχών στην Ευρώπη συνελήφθησαν ακόμα 45, συνολικά 65.

Η ισπανική Εισαγγελία αναγκάστηκε να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση, μετά από σχετικά δημοσιεύματα στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μερικά των οποίων αναδημοσιεύτηκαν και στα ελληνικά ΜΜΕ χθες Τρίτη και σήμερα Τετάρτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι:

-Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελλάδας, όπως και των άλλων χωρών, προσέφεραν την ζητούμενη συνεργασία τους από τους υπεύθυνους της επιχείρησης, χωρίς να προκληθεί κανένα απολύτως πρόβλημα ή να υπάρξει διαφυγή κανενός από τους επικεφαλής της οργάνωσης.

-Η Εισαγγελία Κατά της Διαφθοράς, μετά την “Επιχείρηση Java” στην Ευρώπη, θέλει να κάνει ξεκάθαρο ότι όλες οι χώρες προσέφεραν την συνεργασία που τους ζητήθηκε από όλες τις αρμόδιες αρχές της Ισπανίας, δικαστικές και αστυνομικές.

Το δελτίο Τύπου καταλήγει με την επισήμανση της επιτυχίας της επιχείρησης κατά των κακοποιών και για ακόμα μια φορά της συνεργασίας όλων των χωρών, με ξεχωριστή αναφορά στην Ελλάδα.

1 σχόλιο:

  1. Που μπορούμε να διαβάσουμε και εμείς αυτό το δελτίο τύπου.; Εσύ που το διάβασες; Γιατί ρόμπα δεν μας κάνουν μόνο τα "τοπικά μέσα" όπως λες εκτός αν θεωρείς τοπικά μέσα το France24 και το Yahoo

    ΑπάντησηΔιαγραφή