Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2010


Εκπρόσωπος των συμφερόντων

της Τουρκίας ο Γεν. Γραμ. του ΝΑΤΟ

*'Εκανε “μάθημα” στους υπουργούς ΄Αμυνας της Ε.Ε.

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Σαν εκπρόσωπος των συμφερόντων της Τουρκίας παρουσιάστηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, ΄Αντερς Ράσμουσεν. Σαν να μην έφτανε αυτό, έδωσε και “μαθήματα” του πώς οι Ευρωπαίοι πρέπει να συμπεριφέρονται στους γείτονές μας. Ναι ακριβώς έτσι, μπροστά στους υπουργούς 'Αμυνας των χωρών-μελών της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων ήταν και ο δικός μας Ευάγγελος Βενιζέλος. Και λίγο πιο πέρα ο Τούρκος ομόλογός του. Αυτά, την δεύτερη και τελευταία μέρα της άτυπης συνόδου των υπουργών ΄Αμυνας στη Μαγιόρκα (όπου, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, ο κ. Βενιζέλος τα είπε για λίγο με τον Ράσμουσεν και τον Τούρκο ομόλογό του).

Μερικοί δεν πίστευαν στα αυτιά τους! Αφού τόνισε το αυτονόητο, προφανώς για να το εμπεδώσουν όλοι οι παρευρισκόμενοι, ότι δηλαδή σε θέματα άμυνας, το ΝΑΤΟ, δηλαδή οι ΗΠΑ, έχουν το γενικό πρόσταγμα, ο Ράσμουσεν άρχισε την ...διδασκαλία του πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στην ισλαμική χώρα, μέλος του ΝΑΤΟ και υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε. Εκμεταλλευόμενος ίσως την περίεργη απουσία της Κάθριν ΄Αστον, αρμόδιας και για θέματα Ασφάλειας, που προτίμησε να πάει στην ενθρόνιση του νέου προέδρου της Ουκρανίας, ενώ 48 ώρες πριν είχε διαβεβαιώσει την αμφιτρύωνα υπουργό ΄Αμυνας της Ισπανίας, την Κάρμε Τσακόν, ότι θα είναι στη Μαγιόρκα, ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ τόνισε:

-Η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση πρέπει να υπογράψει διμερή συμφωνία με την Τουρκία σε θέματα ασφάλειας.

-Να καθιερωθούν μηχανισμοί συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και της αρμόδιας Υπηρεσίας Ευρωπαϊκής ΄Αμυνας.

-Οι χώρες που μετέχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ε.Ε., αλλά δεν είναι μέλη της, πρέπει να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις αποφάσεις.

Μη μου πείτε ότι όλα αυτά δεν σας θυμίζουν κάτι; Στο τέλος πέταξε και ένα....η Τουρκία είναι η χώρα που έχει στείλει στη Βοσνία την δεύτερη σε μέγεθος στρατιωτική δύναμη, ενώ σε σχετική ερώτηση ξένου δημοσιογράφου για τον ρόλο της Κύπρου στην Ε.Ε., ο Ράσμουσεν παρέπεμψε την απάντηση στην .... Μεγαλόνησο.

1 σχόλιο:

 1. Οι Έλληνες δυστυχώς δεν έχουν καταλάβει ότι τα συμφέροντα των Αμερικανών σήμερα ταυτίζονται στην περιοχή με την ΝΕΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ αυτοκρατορία με στόχο:
  - εμποδισμό Ρωσίας και Κίνας
  - ανταγωνισμό και τελικά διάλυση της Ε.Ε. μέσω εισόδου της Τουρκίας σε αυτή ή στην περίπτωση που δεν καταφέρουν την διάλυση της, προβλέπουν τον πλήρη έλεγχο της ένωσης από τους Τούρκους.
  - έλεγχος της Ασίας και Μ. Ανατολής από τους Τούρκους για λογαριασμό Αμερικανών
  - ενίσχυση δύναμης των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή χρησιμοποιώντας ως ασπίδα τη Τουρκία..

  Αϊκούτ Καδήρ
  Β έτος Νομικής ΔΠΘ

  ΑπάντησηΔιαγραφή