Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010


΄Εντονες αποδοκιμασίες του βασιλικού

ζεύγους Ισπανίας σε τελικό μπάσκετ

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Η φωτογραφία τα λέει όλα. Οι θεατές με τις χαρακτηριστικές χειρονομίες αποδοκιμάζουν το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας, σφυρίζουν και φωνάζουν “έξω”, ενώ δεξιά επάνω βλέπετε την σημαία της αυτονομίας της Χώρας των Βάσκων. Η σκηνή είναι από τον τελικό μπάσκετ του Κυπέλλου του Βασιλιά, που γίνεται αυτή την ώρα στο Μπιλμπάο, μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι έντονες αποδοκιμασίες από την πλειοψηφία των 13.000 περίπου θεατών σε βάρος του βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και της βασίλισσας Σοφίας προκάλεσαν αίσθηση και ήταν σαφώς πιο δυναμικές από τις διαμαρτυρίες που σημειώθηκαν στον τελικό του τελευταίου Κυπέλλου του Βασιλιά στο ποδόσφαιρο, μεταξύ της Αθλέτικ του Μπιλμπάο και της Μπαρστελόνα στην Βαλένσια. Οι σκηνές κορυφώθηκαν την ώρα που παιζόταν ο εθνικός ύμνος της Ισπανίας, με αποτέλεσμα να μην ακουστεί σχεδόν καθόλου.

Μαζί με το βασιλικό ζεύγος ήταν ο πρωθυπουργός της Χώρας των Βάσκων, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού της ομοσπονδιακής σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Ζαπατέρο, οι πρόεδροι της Μπαρσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, Λαπόρτα και Φλορεντίνο Πέρες, όπως και άλλοι επίσημοι. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια μέσα και έξω από το γήπεδο, αφού ήταν βέβαιο ότι θα υπάρξουν αποδοκιμασίες από τους θεατές.

Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 10 χρόνια που το βασιλικό ζεύγος παρίσταται σε τελικό μπάσκετ που έχει καθιερωθεί προς τιμή και φέρει τον τίτλο του βασιλιά (Κόπα ντελ Ρέι). Κατά την είσοδο του βασιλικού ζεύγους στην κερκίδα των επισήμων, πολλοί Βάσκοι φώναζαν “έξω, έξω”. Ο αγώνας, μόλις τελείωσε με εύκολη επικράτηση της Μπαρτσελόνα (80-61)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου