Μια αποκλειστική ενημέρωση της επικαιρότητας

akpappas@gmail.com

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Ξένες μυστικές υπηρεσίες και το FBI

ερευνούν το πατατράκ της ευρωζώνης

*Τι κάνει η δική μας Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών;

Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου,
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com

Ξένες μυστικές υπηρεσίες, ακόμα και το πανίσχυρο αμερικανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI), έχουν πέσει με τα μούτρα το τελευταίο 20ήμερο να ρίξουν φως στο πώς έφτασαν μερικές χώρες να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, εξ αιτίας του οικονομικού πατατράκ στην ελληνική οικονομία και τα “συμπτώματα αυτής της επιδημίας” στην ευρύτερη ζώνη του ευρώ στον νότο της Ευρώπης. Οι έρευνες που γίνονται από τις αντίστοιχες υπηρεσίες οικονομικής αντικατασκοπείας, επικεντρώνονται στις κερδοσκοπικές επιθέσεις που δέχτηκαν 2-3 τουλάχιστον χώρες από χρηματιστηριακούς κύκλους και επενδυτικές τράπεζες.

Λογικό είναι να αναρωτηθείτε αν το ίδιο κάνουν και οι δικοί μας εκεί στη Κατεχάκη, που ακούνε στο όνομα Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. ΄Η περιμένουν ενημέρωση από τους ξένους συναδέλφους τους; Τα περί “μειωμένης εθνικής κυριαρχίας” του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ασφαλώς και θα τους συγκίνησαν να ερευνήσουν αυτό που αυτονόητα είναι στην αρμοδιότητά τους. Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες, μερικές των όποιων είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο τριήμερο σε έγκυρες ευρωπαϊκές και αμερικανικές εφημερίδες, οι έρευνες στρέφονται:

-Σε “ανακρίσεις” οικονομολόγων, στελεχών τραπεζών, χρηματοπιστωτικών οίκων και γενικά επιστημόνων του είδους, χωρίς να παραγνωρίζουν πολλά δυσμενή δημοσιεύματα του αγγλοσαξονικού Τύπου, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει συγκεκριμένο κέντρο πίσω απ΄ όλη αυτή την ιστορία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περίπτωση της Ισπανίας, ο πρωθυπουργός της άφησε πολλές φορές σαφώς να εννοηθεί τον ύποπτο ρόλο βρετανικών και αμερικανικών εφημερίδων, ενώ υπουργός του (Χοσέ Μπλάνκο, Ανάπτυξης) πήγε ακόμα πιο πέρα δηλώνοντας ότι “Τίποτα από αυτό που συμβαίνει στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της αρθρογραφίας ξένων εφημερίδων, δεν είναι συμπτωματικό ή αθώο”.

Οι παραπάνω εκτιμήσεις δεν διαφέρουν σημαντικά από παρόμοιες επιχειρηματιών, βιομηχανιών και μυστικών υπηρεσιών πληροφοριών. Οι τελευταίες, εξειδικευμένες σε θέματα οικονομικής αντικατασκοπείας, είναι πεπεισμένες ότι πίσω από το βαρύ οικονομικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί είναι τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα. Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι, ανεξάρτητα από την πρόσφατη οικονομική κρίση, οι πράκτορες μυστικών υπηρεσιών είναι πάντα σε επαφή με στελέχη της αγοράς για να επισημαίνουν μέχρι και μελλοντικές επιπτώσεις από πολιτικές αλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου